Joan Padern: «Volem anar a més amb el futbol formatiu, el futur és la mainada»

0
1180

El president del Club Futbol Peralada destaca que el club ha batut aquesta temporada el rècord de jugadors i jugadores 


Què ha representat la presentació dels equips, després de tanta incertesa a causa de la pandèmia de la covid-19?
Per a nosaltres ha estat un dia de festa, perquè des que va començar la covid-19 tothom ho ha passat malament. Ahir —pel que fa a dilluns, dia de la presentació— vam fer una festa, on també hi havia gegants i capgrossos, una fanfàrria… Hem de tenir en compte que aquest any hem batut el rècord, tenim més de 300 nens i nenes al club, i per primer cop tindrem un equip femení. Per tot això, poder celebrar la festa de la presentació dels equips representa un goig i una alegria.

Un acte que va més enllà del simple vessant esportiu, doncs.
Exacte. Volem que el poble s’involucri amb les nostres festes. El cap de setmana passat, per exemple, vam fer la Castanyada, i va ser un èxit. Hi ha un grup de voluntaris i voluntàries que és genial, i que aporta tota una sèrie d’aspectes que ens dona molta força.

Parlava del volum de jugadores i jugadores d’enguany. Això evidencia que el club viu un moment dolç?
Sí, estem en un moment dolç. Ja sabem que el futbol són alts i baixos, però nosaltres en aquest moment ens trobem en una punta alta: el primer equip va líder i hem tingut aquest èxit d’ampliació dels jugadors i jugadores, és un goig veure tanta mainada aquí. Tot plegat ens ajuda a fer poble i comarca.

El Peralada sempre ha estat un club formatiu.
Sí. Sempre ho ha estat i ara volem anar a més, perquè veiem que el futur és la mainada. Els petits després del col·legi necessiten fer una altra activitat, i una activitat esportiva ben feta creiem que és una oportunitat. Volem créixer en aquesta línia i estem estudiant com fer-ho.

També s’ha referit al projecte femení del club.
Sí. Hem volgut fer les coses ben fetes, sense molestar cap equip del nostre voltant. Vam fer una convocatòria i ara tenim un primer equip, i això ens fa estar contents. Hem començat des de baix de tot i, a partir d’aquí, hem d’anar fent i ja veurem com acabarem.

El que ja és una realitat prou consolidada és el primer equip i la seva trajectòria. S’esperava aquest inici tan esperançador?
Aquests mesos ho hem passat malament: som un poble i el futbol és una de les grans diversions que hi ha, per la qual cosa haver hagut de fer els partits a porta tancada ha estat molt complicat. Aquesta temporada hem volgut fer un equip competitiu, i això s’ha brodat. Esperem que vagi continuant així, però sabem que el futbol és el futbol, si la pilota no entra, hi ha problemes. De moment, però, estem contents, i això que el repte no era fàcil: hem sabut trobar la gent adequada, entre renovacions, fitxatges i retorns. A Peralada hi ha un clima de cordialitat, com si fos una família, que a la gent li agrada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li