Joan BudĂł: ‘Volem reduir absolutament els costos i aplicar una filosofia de club de proximitat’

0
1127

Vinculat a la Unió Esportiva la Jonquera des de ben petit, primer com a jugador i més tard com a entrenador del futbol formatiu i soci, Joan Budó afronta ara una nova etapa assolint el rol de president i agafant així el relleu de Josep Vilaplana. Ho fa acompanyat per un grup vinculat al club fronterer des de diversos àmbits, i amb una filosofia molt clara: «proximitat i amateurisme», com ell ho defineix


Després de tota una vida lligat al club arriba a la presidència. Molta responsabilitat?
Sí, evidentment. Des de petit he estat vinculat a la Jonquera, sigui com a jugador, entrenador o soci, i l’avi i el pare també hi havien jugat. Aquesta no deixa de ser una etapa més a l’hora de fer feina per a aquest club, la presidència és circumstancial. Som una junta de deu persones vinculades al club i la idea és donar continuïtat a l’entitat, que ara mateix té 98 anys d’història. I ho volem fer amb una gestió molt adequada tenint en compte els temps que corren actualment: una època de dificultats econòmiques en què és difícil aconseguir diners, i hem de ser molt conscients que som un club amateur i, com a tal, hem de treballar en aquesta òptica.

Parlem d’un projecte continuista amb relació a l’anterior junta, doncs?
Continuista en certa manera. És a dir, en el sentit del manteniment de l’estructura del club: un primer equip a Primera Catalana, un segon equip a Tercera i una desena de conjunts a futbol base. A partir d’aquí, el que volem abaixar de totes maneres són els pressupostos amb els quals ens movíem a Primera Catalana amb el primer equip. Reduirem totalment els pressupostos, i de fet ja estem confeccionant una plantilla de proximitat que es pugui dotar de jugadors del futbol base i de la comarca de l’Alt Empordà. Volem desestimar totalment la política de fitxatges costosos econòmicament, per les circumstàncies de tot plegat volem reduir absolutament les despeses i aplicar una filosofia de club de proximitat.

Una nova junta amb les idees ben clares, veig.
Sí, al cap i a la fi nosaltres no deixem de ser un altre equip més d’aquest club. En aquest cas, un equip format per deu persones que en comptes de fer la seva feina sobre la gespa la fa en un despatx.

Parla de la confecció de la plantilla vinent. Com s’està realitzant?
Pràcticament renovarem el cent per cent de la plantilla de l’any passat. Amb la situació que estem, amb el context d’una crisi sanitària i econòmica, i a més tenint en compte el factor geogràfic, en què la Jonquera queda a dalt de tot, no és fàcil treballar per confeccionar una plantilla. Afortunadament, però, disposem d’un entrenador com l’Enzo (Galli), una persona de la casa que coneix perfectament el futbol base i que ja va ser entrenador quan el primer equip jugava a Tercera Divisió. Ell és un dels artífexs de la confecció de la plantilla de la temporada vinent, un bloc de gent molt jove i de proximitat.

Quin ha de ser l’objectiu competitiu?
L’objectiu és molt clar: assolir la permanència. Pel que estic veient amb les renovacions i les incorporacions, tothom està molt il·lusionat, i d’això es tracta, al cap i a la fi. De fet, aquesta il·lusió que veus en els jugadors et fa ser optimista, tot i que la màxima aspiració és mantenir la categoria. En el cas de l’equip de Tercera Catalana, la fita és evidentment la de mantenir la categoria i fer un bon paper, així com poder pujar el màxim de futbolistes al primer equip.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li