Jepic o la història d’un drama mariner a l’Empordà

0
1476

Brau Edicions recupera l’única novel·la d’Antoni Costa i Vilanova, nascut al Port de la Selva, que va escriure durant la joventut


 

Jepic: Port de la Selva, 1925 és una obra d’Antoni Costa i Vilanova, nascut al Port de la Selva el 1904. Brau Edicions recupera la seva única novel·la, que va escriure durant la joventut: la història d’un drama mariner que, al voltant dels amors de la Tina i en Jepic, es desenvolupa als anys vint del segle passat.

La costa i la vinya són l’escenari d’aquesta peça, que descriu la vida dels pescadors, dura i feixuga, del cap de Creus i que va ser escrita el 1929 amb un llenguatge fresc, natural, desimbolt. La publicació compta amb un pròleg de l’escriptor i crític figuerenc Vicenç Pagès Jordà.

EXILI A MÈXIC. L’autor, Costa i Vilanova, va col·laborar amb diverses revistes de jove, com La Publicitat o L’Opinió. A les ordres de l’aleshores conseller de la Generalitat de Catalunya, Josep Tarradellas, va passar dos anys treballant a la Comissió d’Indústries de Guerra, els anys de la Guerra Civil Espanyola. Es va exiliar el 1913 a Mèxic, on va morir l’any 1985.

A Amèrica, es va dedicar al negoci hoteler. Tot i això, continuava escrivint per a Canigó i revistes com Ressorgiment, de Buenos Aires, i El Norte i El Porvenir, de Monterrey.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li