Jean-Antoine Casagran enriqueix la Col·lecció cervantina de Peralada

0
540

Casagran fa trenta anys va crear i dirigir el Festival International du Disque et de la Bande Dessinée a Perpinyà, i va idear la creació d’una fonoteca d’autors locals que, finalment, va quallar el passat 2020, en la Maison du FID & BD


Jean Antoine Casagran ha fet donació a la biblioteca del Palau de Peralada d’un lot de llibres i una vuitantena de vinils relacionats amb El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha.

Casagran fa trenta anys va crear i dirigir el Festival International du Disque et de la Bande Dessinée a Perpinyà, i va idear la creació d’una fonoteca d’autors locals que, finalment, va quallar el passat 2020, en la Maison du FID & BD.

Casagran ha estat un gran especialista i difusor de Salvador Dalí. Ell va promoure diferents exposicions sobre el personatge. La principal va ser la del Discòbol de Dalí el 2004, i van seguir altres projectes com foren el Discòbol de Warhol, el 2007, i El Discòbol de Comelade, el 2008. Arribat aquest punt va creure oportú un nou projecte, aquest dedicat al cèlebre heroi de Cervantes, en el qual Dalí també hi tindria una part de protagonisme.

Recordem les paraules de Casagran en relació a aquest projecte «La idea de realitzar un Discòbol de Don Quixot em va venir al cap l’any 2005 pel 400 aniversari del cavaller de la Manxa. Llavors, vaig demanar al dibuixant Philippe Druillet d’imaginar el seu propi Don Quixot en l’estil decididament futurista que va il·lustrar el cartell del 17 Festival Internacional del Disc del Còmic. D’ençà d’aquest primer dibuix, els més grans del còmic hexagonal han realitzat especialment per al projecte dotze noves representacions de l’enginyós cavaller en el que serà un total rentat de cara per a aquest heroi de llegenda.»

Finalment, l’exposició es va portar a terme l’any 2011 i des de la Biblioteca del Palau de Peralada, lloc on es conserva una de les millors col·leccions del Quixot: Inés Padrosa va col·laborar en el catàleg.

Ara, deu anys més tard, Casagran cedeix als fons peraladencs una gran part de les obres que es van exposar en aquella ocasió, les quals sens dubte enriquiran la reconeguda col·lecció cervantina.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li