Javi Salamero: ‘Les competicions s’haurien de donar per acabades, reprendre-les suposa un gran risc’

0
1327

La situació de pandèmia provocada per la Covid-19 ha aturat les competicions i els entrenaments, però no així la planificació esportiva. Així ho detalla el tècnic i gerent de la Unió Esportiva Figueres, Javi Salamero, que apunta que des del mes de febrer ja es treballa en la confecció de la nova plantilla a partir del bloc actual, que ha de ser «l’embrió» de l’actual projecte


Com esteu vivint aquesta situació de pandèmia a la Unió?
Aquesta situació l’estem vivint amb una certa incertesa i inseguretat per tot plegat, i també amb preocupació. Hi ha coses a la vida que van molt més enllà del futbol, i aquesta n’és una. Des de la Unió s’està essent molt sensible amb les famílies que estan patint el càstig de la pèrdua i amb tots els esdeveniments actuals, i m’agradaria enviar un gran agraïment a totes les persones que estan lluitant per als altres en aquests moments, així com molta força a tota la gent que viu aquest confinament des de la solitud.

Com està l’equip?
Intento parlar amb ells un cop per setmana, si no puc amb tots sí que ho faig amb la majoria. Em connecto amb les sessions periòdiques que tenen de treball físic, a través de l’aplicació Zoom, i per exemple ahir –en referència a dimecres passat– vaig tenir l’oportunitat de saludar una gran majoria dels integrants de l’equip. A banda, també fem videoconferències amb els capitans, que ens informen de les inquietuds dels jugadors. La veritat és que tothom està vivint amb el dubte: d’una banda, estan centrats a protegir les seves famílies durant aquest confinament, que això és el més important, i de l’altra intenten no perdre la forma amb la incertesa de què passarà amb la competició.

Teniu algun indici de com pot acabar el curs?
Considero que és un efecte dòmino, perquè tot dependrà de les competicions internacionals. Ja sé que això li queda molt lluny, a la Unió, tant de bo no fos així, però tot plegat anirà en funció del que dictamini la UEFA: això marcarà el que farà la Federació Espanyola i, en conseqüència, també la Federació Catalana. En aquests moments s’estan valorant diferents escenaris: posposar la competició al juliol i a l’agost és una possibilitat, tot i que encara ningú sap quan s’acabarà controlant la pandèmia, i d’altra banda també s’estudia poder-la donar per suspesa. A la Unió tenim la pell suficientment forta per reinventar-nos si és que ho hem de fer, passi el que passi ens adaptarem i crec que en sortirem enfortits.

Quina és l’opció que més el convenç?
Personalment, donaria la competició per acabada. Ara per ara reprendre-la suposa un risc molt gran no només per a la seguretat dels jugadors, sinó també perquè els esportistes estan en un estat de forma en el qual necessiten un període d’adaptació per poder reactivar la temporada. Considero que tots plegats hem de començar a posar el focus en la temporada vinent i organitzar-nos per tal d’iniciar un nou projecte amb noves il·lusions i per poder oblidar aquest capítol al més aviat possible.

A principis de la setmana passada vau comunicar la renovaciĂł del golejador Pepu Soler. La maquinĂ ria per preparar la plantilla del curs vinent ja estĂ  en marxa?
Sí, nosaltres a començaments de febrer ja vam iniciar converses amb diversos jugadors per tirar endavant renovacions, i crec que aviat se’n concretaran d’altres. En el cas d’en Pepu, ens hem assegurat un futbolista que està tenint un molt bon rendiment, que pot aportar moltes coses; és un jugador que pot ser molt determinant la temporada vinent. A partir d’aquí, estem valorant una llista de possibles jugadors interessants que poden ser susceptibles de ser incorporats a la Unió i, d’altra banda, hem engegat negociacions per mantenir el gran gruix dels futbolistes que tenim actualment.

L’objectiu en la confecció de la plantilla futura serà la continuïtat del bloc, doncs?
Aquesta temporada hem aconseguit crear l’embriĂł del que serĂ  la UniĂł, Ă©s a dir, hem de consolidar un projecte pensant en el fet que hi haurĂ  una certa continuĂŻtat. Actualment tenim una mitjana d’edat de 21,5 anys, Ă©s una plantilla molt jove per competir a Tercera però, tot i això, han mantingut un bon nivell en moltes fases del campionat, i per això considerem que haurĂ­em de garantir la continuĂŻtat d’un gran nombre de jugadors i, desprĂ©s, incorporar futbolistes amb una certa jerarquia, talent i experiència a la categoria o mĂ©s amunt per intentar fer un equip suficientment competitiu per pensar en bons resultats. L’objectiu de la UniĂł ha de ser intentar estar en una zona mitjana-alta i, si a la recta final hi ha possibilitats de competir per l’ascens, fer-ho.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li