Jan Millastre: «Per commemorar el 25è aniversari hem editat un llibre»

0
1240

Millastre és el coordinador general de la Fira del Formatge de Lladó 


Com es presenta la 25a edició?
Tornem a fer la fira, tot i que les circumstàncies encara no ens acompanyen del tot… Ens esperàvem poder-ho fer tot com sempre, però en aquesta edició no podrem fer les degustacions, els maridatges ni el concurs. Tot i això, estem molt il·lusionats perquè tornem a fer la fira. Depenem molt de les degustacions i és un dels atractius de la Fira, però veiem que la Fira del Formatge, pel nom que porta és de formatge, i el que volem és que vinguin els formatgers artesans de Catalunya i així serà. Tindrem aforament limitat i en comptes de tenir 28 formatgers, com altres anys, n’hi haurà una vintena, i també hi haurà una sisena de productes artesans. Animo a la gent que vingui a la fira, enguany tenim 20 formatgers d’arreu del territori i aprofito per demanar disculpes a tots els artesans i formatgers que no han pogut venir a aquesta edició pel tema de l’aforament limitat.

Com es farà el control d’aforament de la jornada?
Serà un espai regulat amb tanques per controlar l’aforament i el que hem fet és concentrar l’escenari al mig de la plaça, al costat de l’església, d’aquesta manera es pot veure des de molts punts i portarà l’ambient del dia i s’hi faran tots els espectacles.

La fira es caracteritza pels cartells d’Àlex Gifreu que heu convertit en llibre. Com serà?
Teníem moltes ganes del 25è aniversari i per commemorar-lo hem editat el llibre de la Fira del Formatge. No és un llibre clàssic, com sempre, buscàvem alguna cosa diferent, i vam decidir que no fos un llibre explicant la fira o el formatge, perquè d’això hi entenen més els experts formatgers. Per explicar les 25 edicions hem buscat una proposta alternativa i atractiva, i com que el cartell és el que ens caracteritza, el llibre que presentem és sobre els cartells de la fira i està enfocat al món del col·leccionisme, ja que fa la comparativa amb els cartells originals i els de la fira, explica alguns relats: és un llibre amb molta imatge i amb un format que no és el de llibre tradicional. És un llibre amb molt de disseny, alternatiu, el títol del qual també es basa en altres publicacions, en aquest cas es titula Em va fer Àlex Gifreu 24 cartells de la Fira del Formatge de Lladó’ i s’inspira en el títol de Joan Brossa, Em va fer Joan Brossa.

I el cartell d’enguany, com s’ha d’interpretar?
Com sabeu, sempre adaptem els cartells de marques populars i en aquest cas, l’Àlex Gifreu s’ha basat en la típica publicitat de tabac Gitanes, i ha reconvertit la imatge amb una cabra, que ens va com anell al dit perquè s’identifica molt amb el formatge català, ja que de cabra és de les varietats que més hi ha.


  • Pots consultar la programació de la fira, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li