Jan Millastre: «M’acomiado de la Fira del Formatge»

0
1147

«Enguany recuperem el celler La Vinyeta i com a novetat ens presentarà els seus formatges artesans»


Com es presenta aquesta 26a edició de la Fira del Formatge?
Doncs és la primera fira, després de la pandèmia, que recuperem la normalitat i tenim moltes ganes de viure la sensació de la plaça de Lladó plena i de veure com la gent pot degustar els formatges sense mascareta, gaudint de l’entorn, del formatge i de les activitats previstes. En aquesta vint-i-sisena edició recuperem la plaça amb totes les parades de formatgeries artesanes de Catalunya amb l’objectiu que el visitant pugui gaudir de la jornada amb la degustació i el plat de record de la fira, i pugui degustar les parades d’arreu. Tenim els clàssics de sempre i tenim diferents novetats com ara la incorporació de noves parades de formatgeries d’ACREFA – Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà.

Quines altres novetats ens pots desgranar?
Doncs una novetat que ens fa molta il·lusió és que enguany recuperem La Vinyeta, que és el celler original de la fira. Ens fa molta il·lusió perquè el celler ha tancat un cercle, i és que aquest any podrem oferir els vins de La Vinyeta i també els seus formatges artesans, ja que és una de les formatgeries convidades i podrem degustar-los durant la fira amb els seus maridatges.

La fira també destaca per les activitats lúdiques. Què hi trobarem?
Puc dir que aquest any no hi haurà concurs, hem preferit fer activitats de qualitat i comencem amb la presentació del llibre l’Art dels Formatges de Toni Gerez. És un referent del sector, sempre ha tingut un vincle amb la fira, era membre del jurat i és un dels nostres assessors. Per això ens fa molta il·lusió que vingui. I seguim amb el maridatge de formatges, vins i cerveses. I de la programació musical en destaco que vindrà un dels noms de la música catalana, Paula Grande, a banda de les actuacions musicals de grups locals.

I, un any més, el cartell d’Àlex Gifreu, que no deixa indiferent.
La nostra promoció és que la fira fa xup-xup [entre riures]. Cada any busquem una marca comercial coneguda i s’adapta al cartell. Per a nosaltres el cartell és un reclam. També és estil i disseny, l’Àlex fa 25 anys que ens fa els cartells i volem mantenir aquesta dinàmica.

Ah, i una altra novetat és que farem la presentació del capgròs de la fira. Una associació ens ha fet un capgròs i el volem presentar a la mainada i que aquest sigui el capgròs que apadrini la fira. Es diu Louis Braille.

Crec que també ens ha d’avançar la notícia més important de la nova edició…
Aquest serà un dels últims anys que continuo al capdavant de la Fira del Formatge de Lladó. M’acomiado de la fira perquè l’he portat allà on volia, està ben posicionada i m’agrada molt, però necessito tenir projectes nous i estar obert a noves accions. La meva feina m’ocupa molt de temps, lidero diferents ONGs i la fira em limita. No vull deixar el sector formatger, m’ha donat molt i la gent és molt maca. Continuaré vinculat al sector, però la fira l’aparto un temps i desitjo que hi hagi un bon relleu.


  • Pots consultar la programació, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li