Isabel Etxeberria guardonada amb la Creu de Sant Jordi

0
784

El govern li atorga pel seu paper esforçat per dotar el nostre país d’una pedagogia pròpia i d’un sistema d’ensenyament consolidat


La pedagoga Isabel Etxeberria Gorriti ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2021. El Govern ha acordat concedir aquesta distinció a 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. En el cas d’Isabel Etxeberria, se li fa entrega pel seu paper esforçat per dotar el nostre país d’una pedagogia pròpia i d’un sistema d’ensenyament consolidat.

Isabel Etxeberria va fer gairebé tota la seva vida professional a Llançà, on va ser professora de l’escola durant trenta-set anys, fins que es va jubilar el 1980. Va arribar al municipi alt-empordanès provinent de Gabiria, on va estar exercint la seva professió fins al desembre de 1942.

Llançà ja va reconèixer la figura d’Etxeberria el 1989 quan li va atorgar la distinció Llança d’Or, «pels seus trenta-set anys de fecund magisteri a la nostra vila i per la seva generosa aportació social i cultural». El 12 de setembre de 2020 el municipi va acollir un acte d’homenatge a la seva figura, organitzat per la Societat de Ciències Aranzadi, l‘Ajuntament de Getaria i el municipi alt-empordanès, per la depuració soferta durant el franquisme i per la seva extraordinària tasca com a mestra local durant tota la vida.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li