Isaac Padrós: ‘A Multicapacitats som molts i diferents, i parlem d’allò que podem fer, no del que ens falta’

0
1902

L’Isaac, que fa cinc anys es va quedar sense vista arran d’un accident, es va convertir en la primera persona invident a fer una volta a Menorca en caiac. D’aquest repte en van sortir multitud d’experiències i un documental que es projectarà aviat


Amb la perspectiva dels dies, quins records té de la volta a Menorca?
Els records que tinc són veritablement positius, molt bonics. De fet, a vegades amb en Rai encara ho comentem, aquests records d’aigua, de temperatura, d’aventura, d’estiu… En definitiva, de compartir una de les aventures de la meva vida. I sobretot tinc records de la duresa que ha comportat, perquè rere de tots aquests records hi ha una part molt intensa que és la de l’esforç i el sacrifici, de plantejar-se constantment moltes coses. En general, però, em vull quedar amb tots els pensaments positius, que són molt agradables.

Què va aprendre d’aquesta experiència?
N’he après moltes i moltes coses, moltes. He après a tenir més paciència, a tenir més força mental i més voluntat i a escoltar més i millor el meu entorn. Sense cap mena de dubte, et puc garantir que he tornat diferent. És un viatge amb en Rai, a Menorca, amb la natura, però sobretot, amb un mateix.

Quin paper juga la imaginació en un repte com aquest?
Sovint hi ha coses que no s’han fet mai perquè sembla que siguin impossibles, però si li posem imaginació, com en aquest cas, està demostrat que pot ser una realitat. Ha estat una de les experiències més maques que he viscut, perquè he pogut fer servir, més que mai, els sentits, sobretot l’oïda i l’olfacte, que els feia servir com si fos una mena de mapa. Tot això m’ajudava a orientar-me i, per tant, anar seguint totes les instruccions d’en Rai. A la meva manera, jo ja anava prenent consciència que l’escenari i l’entorn eren diferents i anàvem avançant per diversos espais i costes de l’illa.

Parlem de Multicapacitats. Quin és l’objectiu de l’Associació?
És una associació formada per estudiants i exestudiants universitaris amb discapacitat de la UdG, evidentment amb altres companys que comparteixen els nostres objectius i les nostres maneres de fer i pensar. I els dos grans objectius són, en primer lloc, donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat, sobretot, a la situació que tenim; l’altre gran objectiu és posar èmfasi als nostres drets, recollits per les Nacions Unides. De fet, el nom de Multicapacitats ja diu moltes coses: som molts i diferents i parlem d’allò que podem fer, no del que ens falta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li