Isaac Bernal, campió del GMchef 2020

0
1113

El sevillà s’ha proclamat guanyador de la cinquena edició del concurs amb el plat ‘Entre tierras y mar’


Isaac Bernal és el nou campió del prestigiós concurs culinari GMchef: Alimenta tu talento 2020, gràcies al plat «Entre trierras y mar». El sevillà, estudiant a l’Hotel Escuela Santa Brígida de Gran Canària, s’ha proclamat vencedor d’aquesta cinquena edició en una final que per primera vegada s’ha celebrat totalment online. Aquesta darrera prova es va retransmetre en directe a través del canal de Facebook de GMcash y del canal d’Instagram de GMchef.

Per alçar el títol, Bernal va haver de competir a la darrera prova amb Adrián Calvente, del centre CFP La Inmaculada de Granada; Raúl Manzano, de l’IES Alpajés d’Aranjuez, i Álvaro Portolés, estudiant de l’IES Escuela Superior de Hostelería y Turismo, de Madrid.

EL PODI. «Entre tierras y mar», aquest és el nom de la creació culinària que ha donat la victòria a Bernal. El plat té com a base pop tenyit amb solucions naturals en tempura sobre un ajoblanco d’ametlles, un caviar d’oli d’oliva i pebre roig fumat de la Vora amb toc de coulis de figuera de moro col·locat i presentat d’una forma extremadament cuidada.

La segona posició se l’ha endut «Quisquilla tropical», obra d’Adrián Calvente. Es tracta d’un tàrtar/cebiche centrat en la quisquilla de Motril marinada en rom esquivador, acompanyat amb un gaspatxo de cítrics (taronja de la Valle del Lecrín, a Granada) i amb un aire de coriandre.

El tercer graó del podi ha estat per a la fusió de cultura mexicana i espanyola d’Álvaro Portolés, anomenada «Mèxic a capes», en la qual combina els ingredients més típics de Mèxic, que realcen i potencien la tradició de la cuina espanyola.

ELS PREMIS. Isaac Bernal ha rebut el premi que l’acredita com a guanyador, que consisteix en una estada en pràctiques en el restaurant Miramar de Llançà (Girona) amb dues estrelles Michelin; «una experiència fantàstica que segur que gaudiré, i podré seguir amb la meva formació», ha assegurat. A més, la seva escola rebrà un bo de regal de 500 euros per realitzar compres a Gros Mercat.

El segon classificat, Adrián Calvente, nascut en el Camp de Gibraltar / Sant Roque i estudiant de la CFP Escuela de Hostelería La Immaculada de Granada, viatjarà a Lió amb un acompanyant i visitaran la ciutat internacional de la gastronomia, «la cité de la gastronomie de Paul Bocuse».

LA DECISIÓ. Aquesta cinquena edició ha comptat amb un jurat il·lustre encapçalat pel prestigiós xef Paco Pérez, que compta amb 5 estrelles Michelin: dos en el restaurant Miramar de Llançà, dues més en el restaurant Enoteca de l’Hotel Arts de Barcelona i un altre al restaurant 5 (cinc) a l’Hotel Das Stue de Berlín. L’acompanyaven la xef Laura Curt, editora de Curt Edicions i directora de la revista Vinos y restaurantes; Carla Peyron, guanyadora de l’edició GMchef 2019, i Juan Jiménez, brand ambasador del concurs GMchef 2020.

EDICIÓ ESPECIAL. Aquest ha estat el cinquè aniversari del concurs gastronòmic, dissenyat i pensat per a estudiants de primer curs d’escoles d’hostaleria i cuina en el territori nacional.

Aquesta edició s’ha vist afectada, com tants altres certàmens, per la crisi sanitària derivada de la Covid-19, per aquest motiu s’ha celebrat íntegrament a través d’un format en línia. Tot i això, ha aconseguit sumar més de 500 participacions d’estudiants. Cadascun d’ells ha mostrat a través de la pantalla les seves tècniques culinàries, amb vídeos on presentaven el seu plat i les tècniques d’elaboració i execució emprades per elaborar-lo.

A partir d’aquest punt, van ser els més de 22.000 votants en línia registrats els que van escollir els deu semifinalistes. Un comitè d’experts va ser l’encarregat de seleccionar els quatre noms que van acabar competint a la darrera fase.

GM FOOD IBERICA. Gros Mercat està orientat en exclusiva a la venda per a professionals de l’hostaleria i la restauració. És l’àrea de cash&carry i una de les línies de negoci de General Markets Food Iberica, part de la multinacional xinesa Bright Food. Un referent en la distribució alimentària a Espanya amb una facturació de més de 1.100 milions d’euros, una plantilla de 2.500 treballadors, i 71 centres a tot Espanya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li