Investiguen un dret de pas a la Vajol

0
1215

Queixes de veĂŻns i excursionistes perquĂš se’ls ha impedit passar per un dels camins de la finca de Can Quera, que tĂ© nou propietari des de fa un any. L’home, de nacionalitat belga, vol tancar la propietat i aixĂČ afecta la Ruta de l’Exili i l’accĂ©s a altres zones d’interĂšs natural


Conflicte de dret civil en una finca de la Vajol perĂČ amb vinculacions, tambĂ©, amb el terme municipal d’Agullana. Un grup d’excursionistes i persones que freqĂŒenten la zona s’han queixat per problemes de pas a l’anomenada finca de Can Quera. Un dels seus camins forma part de la Ruta de l’Exili, i porta a les mines de la Vajol i a altres indrets amb interĂšs ambiental. El nou propietari, de nacionalitat belga, ha demanat permisos per tancar l’accĂ©s.

L’alcalde de la Vajol, Joaquim Morillo, confirma que a l’Ajuntament «va entrar una instĂ ncia de l’antic propietari demanant si el camĂ­ objecte de litigi era de titularitat pĂșblica o privada». Segons Morillo, «sembla que temps enrere la finca va quedar afectada per l’antiga carretera de Manrella» (actualment hi ha una carretera asfaltada que porta a Manrella). L’alcalde assegura que «realment en aquest camĂ­ hi ha una ruta de l’Exili perĂČ l’antic propietari no s’oposava que s’hi passĂ©s». L’Ajuntament ha demanat ara ajut per esbrinar si realment hi ha un dret de pas adquirit o no. «De moment», diu Morillo, «l’actual propietari va demanar posar un portal perĂČ l’Ajuntament va demanar un informe al Departament de Territori i Sostenibilitat, que ha desestimat el tancament». La Generalitat demana a l’amo de la finca un informe d’impacte ambiental i que faciliti un corredor ecolĂČgic i, tambĂ©, la Ruta de l’Exili. Finalment, l’alcalde Ă©s clar amb el conflicte: «Ens agradi o no, el que farem serĂ  acatar el que digui la llei».

ALTRES POLÈMIQUES. La qĂŒestiĂł amb els camins de Can Quera ha fet recordar conflictes anteriors. Un veĂ­ d’Agullana explica: «Fa uns anys hi va haver molta polĂšmica perquĂš els anteriors propietaris de Can Quera tambĂ© van tallar alguns camins. En aquell cas, prohibien el pas a la carretera que porta a les Salines des de la Vajol, passant pel coll de Lli, on hi ha el Memorial de l’Exili».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li