Investiguen un cas d’assetjament sexual a una soldada

0
1132

El fets es van conèixer el passat mes d’octubre, quan l’afectada va decidir no demanar la renovació professional a les Forces Armades


Fonts de Ministeri de Defensa han confirmat que s’està investigant un presumpte cas d’assetjament sexual a la base militar de Sant Climent Sescebes. El succés hauria tingut lloc al Regiment Arapiles 62 i prové per una denúncia feta per una soldada que ha acusat un cap i un altre soldat per assetjament professional i sexual.

El fets es van conèixer el passat mes d’octubre quan l’afectada va decidir no demanar la renovació professional a les Forces Armades. Va ser aleshores quan el seu capità va preguntar a la soldada els motius pels quals havia pres aquesta decisió, i la dona va relatar-li el presumpte cas d’assetjament.

Amb la denúncia s’ha iniciat tot un procés en l’àmbit de la justícia militar. El capità va informar el cap d’estat major de l’exèrcit de terra (JEME), Javier Varela, per a l’obertura d’un expedient disciplinari a tots dos militars. Després se’n va informar a la fiscalia, i el titular del Jutjat Togat Militar Territorial número 31 de Catalunya ha acordat obrir diligències prèvies per aclarir els fets. El jutge militar estudia si s’han produït delictes d’abús d’autoritat o contra l’exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques, castigats en diversos articles del Codi penal militar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li