Invertiran més de 3 milions per millorar l’ETAP d’Empuriabrava

0
601

És una instal·lació de gairebé 6 km que aporta el 98% de l’aigua que es tracta a l’estació de tractament d’aigua potable d’Empuriabrava i se subministra a la xarxa de la Costa Brava Nord


El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) invertiran més de 3 milions d’euros per reforçar les xarxes d’abastament en alta que donen servei a diversos municipis de l’Alt Empordà. El projecte més important és la millora i rehabilitació de la canonada de captació de Vilanova de la Muga, que costarà 1.336.251,76 euros. És una instal·lació de gairebé 6 km que aporta el 98% de l’aigua que es tracta a l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) d’Empuriabrava i se subministra a la xarxa de la Costa Brava nord. S’hi incorporaran ventoses trifuncionals i vàlvules succionadores, se substituirà la canonada del tram Sant Joan Sescloses i es condicionaran les arquetes.

També a la captació de Vilanova de la Muga, es desenvoluparà un sistema per eliminar la matèria orgànica abans de la cloració amb l’objectiu de reduir la presència de subproductes en l’aigua que alimenta l’ETAP d’Empuriabrava. La proposta, amb un cost previst de 346.264,78 euros, inclou la dosificació de permanganat potàssic en la captació. I a la potabilitzadora d’Empuriabrava també s’hi instal·larà un sistema de dosificació de diòxid de clor (637.232,60 euros) i equips de des­infecció amb llum ultraviolada (571.100 euros). A més, es farà un estudi per analitzar les diferents alternatives de millora de la instal·lació, tant des del punt de vista de la qualitat de l’aigua, com de costos d’inversió i d’explotació i manteniment. El cost d’aquest projecte és de 141.800 euros. Paral·lelament, s’instal·laran plantes fotovoltaiques d’autoconsum.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li