Invertiran 1.244.000 euros per a les primeres obres postGloria

0
1245

El temporal va destruir 20 metres del passeig d’Empúries, i també el pont d’accés a l’illa d’Es Sortell de Cadaqués


El Ministeri per a la Transició Ecològica ha ordenat l’execució de les obres per reparar els danys que el temporal Gloria va provocar a l’Escala, Cadaqués i Platja d’Aro. Entre els tres municipis, el Govern farà una inversió aproximada d’1.244.000 euros.

A l’Escala, la borrasca va destruir un tram de 20 m del passeig marítim que no estava prou ben protegit. La reconstrucció preveu fer recular el tram afectat, protegir-lo amb un mur i col·locar un talús d’escullera d’uns 20 metres per protegir la duna que hi ha a continuació del mur que es construirà. I a Cadaqués es repararà el pont d’accés a l’illa d’Es Sortell. Es tracta d’una infraestructura inclosa en l’entorn de protecció del conjunt històric del municipi, i que comunica amb el camí de ronda amb aquesta illa (que és pública i inclou un camí i un mirador).

L’atorgament d’aquesta primera línia d’ajuts ha generat algunes discrepàncies entre altres ajuntaments perjudicats pel Gloria. Però el subdelegat del Govern espanyol, Albert Bramon, assegura que mantenen el compromís assumit amb tot el territori. Explica que ara s’ha atorgat un primer paquet d’ajudes prioritzant les actuacions més urgents, i que en els propers mesos es complementarà amb més aportacions fins a cobrir tots els recursos demanats pels ajuntaments.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li