Inversió de 680.000 euros per modernitzar el port pesquer de Roses

0
1662

Amb aquestes obres ja finalitzades es vol oferir un «millor servei a les embarcacions de pesca, nàutica popular i xàrters nàutics, així com potenciar l’activitat portuària i connectar millor el front portuari amb la vila, amb la creació de nous espais per als ciutadans»


 

Les obres de millora i modernització del port pesquer de Roses que ha impulsat Ports de la Generalitat ja han finalitzat. Els treballs s’han fet en un termini de quatre mesos i han consistit en la renovació del moll de ribera, el dels magatzems dels pescadors i el pantalà de pesca.

Amb aquestes obres ja finalitzades es vol oferir un «millor servei a les embarcacions de pesca, nàutica popular i xàrters nàutics, així com potenciar l’activitat portuària i connectar millor el front portuari amb la vila, amb la creació de nous espais per als ciutadans». El projecte ha tingut una inversió de 680.000 euros i un termini d’execució de sis mesos.

El secretari d’Infraestructures i president de Ports del Govern, Isidre Gavín, va visitar divendres la dàrsena pesquera acompanyat de l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan, i representants del sector pesquer. Gavín va remarcar que aquesta actuació comporta una «sinergia molt positiva entre el sector de la pesca, l’agroindustrial i el turístic» alhora que pot esdevenir «una palanca de creixement de diversos sectors econòmics i també per al territori». Un aspecte destacat dels treballs és la posada en valor de la zona de ribera com a espai polivalent que permet encabir els usos portuaris i els usos veïnals. Així, s’ha creat una nova zona de passeig de 400 m de longitud per als vianants. La nova zona de ribera s’ha dotat de mobiliari urbà i jardineres i s’ha convertit en un espai «més integrat» al teixit urbà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li