Inversió de 490.000 euros per reformar el Museu de l’Empordà

0
627

Les obres començaran al juliol i seran les actuacions més ambicioses fetes mai en aquest museu


Figueres iniciarà aquest estiu les obres més importants fetes mai al Museu de l’Empordà, un edifici construït fa 50 anys a la part baixa de la Rambla. Després de l’ampliació efectuada el 1991, aquest juliol començarà la reforma integral, prevista en dues fases. La primera, s’allargarà cinc mesos i la segona, està prevista pel 2022 o 2023. El cost total de la inversió serà de 490.000 euros i 200.000 els aportarà la Diputació.

Les actuacions suposaran la modernització estructural, museològica i museogràfica. La primera fase consistirà en la millora de l’accessibilitat a l’edifici eliminant els dos trams d’escala que actualment donen accés a l’espai de recepció del Museu. S’habilitarà un espai de benvinguda ampli amb més espai per a botiga i llibreria. Al mateix temps, es recuperarà l’espai soterrani amb l’auditori del Museu, que fa anys que estava tancat al públic per incompliment de la normativa actual antiincendis. En aquest espai s’habilitarà, a més de l’auditori per a unes 50 persones, un espai de descans.

La primera fase té un cost de 244.000 euros. D’aquesta xifra, l’Ajuntament n’aporta 44.000, i la resta van a càrrec de la Diputació. Pel que fa a la segona fase, prevista a partir del 2022, el pressupost és de 246.000 euros, que hauria d’assumir l’Ajuntament. En aquest cas s’abordaria la reforma dels pisos superiors i també es duria a terme el Pla Museològic.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va explicar que «aquest és un projecte de ciutat, per tal de modernitzar el museu de l’Empordà, fer-lo més inclusiu i accessible i recuperar l’auditori.» Per la seva banda, el vicealcalde Pere Casellas va afegir que «farem el museu de l’Empordà dels propers 50 anys en un moments on hi ha una transformació d’altres edificis també del sud de la Rambla, que ajudaran a aquesta reactivació econòmica de la ciutat».

El museu de l’Empordà celebra aquest any el 75è aniversari de la seva fundació i els 50 anys de la seva ubicació a la Rambla.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li