Inversió d’1,1 milions en enllumenat

0
677

Figueres vol posar al dia la il·luminació de la ciutat, que té zones obsoletes i sense la normativa vigent


Punts foscos, instal·lacions obsoletes i noves necessitats en l’enllumenat de Figueres. Amb l’objectiu de fer front a les mancances i modernitzar aquest servei, l’Ajuntament va presentar, dijous passat, el Pla d’Enllumenat amb les accions executades i els plans previstos per al 2022.

La inversió total per renovar l’enllumenat és d’1.150.000 euros. L’any 2021 la partida va ser de 700.000 euros, ja que es va acumular l’import no executat el 2020. Per a aquest 2022 hi haurà una inversió de 450.000 euros.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va destacar que el pla d’enllumenat «fa molts anys que s’hauria d’haver fet». Lladó va dir que l’acció anava en la línia de treballar per «una ciutat més amable i segura» i va afegir: «Un bon enllumenat fa que tothom se senti més segur al carrer i això ho sabem molt bé les dones».

Pel vicealcalde, Pere Casellas, «era important posar la ciutat al dia amb mancances que arrosseguem de fa temps, feia més de 20 anys que no s’invertia en aquest tipus de millores». Casellas destacava també que «el pla renovarà l’enllumenat adequant-lo a la normativa vigent».

La presentació del Pla d’Enllumenat va tenir lloc a la plaça John Lennon, una de les zones amb treballs de renovació en execució. Allà, a banda de l’alcaldessa i el vicealcalde, també va donar detalls de les actuacions el gerent de Fisersa, Lluís Martínez .

LES ACTUACIONS. Durant l’any passat, es va intervenir en diferents punts de la ciutat. Entre ells, el barri del Culubret, el carrer Juncària, Pujada del Castell,Pep Ventura, la plaça del Gra, l’avinguda Vilallonga i en passos de vianants. Actualment, hi ha en execució actuacions en quadres elèctrics i altres intervencions al carrers Doctor Fleming, Empordà (al sector dels jutjats), carrer Caputxins, Arquitecte Azemar, plaça John Lennon i també al carrer Progrés, el Far, Requesens, Vilasacra, Vilamalla, la plaça del Cementiri i el carrer Campinya.

En aquests moments, estan en redacció i planificació per executar-se aquest 2022 actuacions als carrers González de Soto, Oliva, Pere III, Pujades, Sant Jordi, La Pau, Parc Sol i Empordà. També es faran millores a passos de vianants, quadres elèctrics i la resolució de defectes de REBT (reglament electrotècnic per a baixa tensió). Això serà al sector Olivar Gran —en dues fases—, al sector d’habitatges del parc, el Poble Nou, Fages de Climent, Horta Capallera, Cendrassos i Marca de l’Ham.

MUNICIPALITZACI´Ó. Com a dada rellevant, el Pla Director sobre Enllumenat a Figueres, elaborat el 2015, estimava una inversió de prop de 7 milions d’euros per posar la ciutat al dia. El passat mes de maig l’empresa municipal Fisersa va assumir la gestió de l’enllumenat públic de Figueres. Aquest servei el prestava l’empresa mixta Ecoserveis. Per la seva banda, Fi­sersa es fa càrrec des de l’1 de ge­ner d’aquest any del servei de neteja viària, també prestat anteriorment per Ecoserveis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li