Internament psiquiàtric per a l’acusat de retenir la cuidadora

0
1395

L’imputat estava acusat de segrestar i violar la cuidadora del seu sogre, i de disparar balins contra els Mossos d’Esquadra


 

«El trastorn delirant va provocar en l’acusat una afectació molt rellevant de les facultats cognitives i volitives el dia dels fets i va anul·lar la seva capacitat de comprensió». És una de les conclusions que ha emès la secció tercera de l’Audiència de Girona en la sentència contra l’acusat de segrestar i violar la cuidadora del seu sogre en una casa a Ventalló, atrinxerar-se amb ella dins l’habitatge i disparar balins contra els Mossos d’Esquadra, que la volien alliberar. Els fets van passar el desembre del 2017, i l’acusat estarà com a màxim 22 anys en internament psiquiàtric perquè la sentència conclou que pateix un trastorn amb idees delirants que va provocar que «interpretés la realitat de manera absolutament distorsionada», creient-se ficcions «existents només al seu cap». Per això, tot i que considera provat que va cometre els fets pels quals s’enfrontava a 26 anys de presó, li aplica una eximent completa d’alienació mental i l’absol dels delictes de detenció il·legal, agressió sexual i atemptat contra agents de l’autoritat.

Pel que fa a responsabilitat civil, el processat haurà d’indemnitzar la víctima amb 25.000 euros i al mosso que va resultar ferit amb 1.890 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li