Interior alimenta la confusió i ara exclou l’Alt Empordà del risc per vent fort

0
810

En només quatre hores de diferència i enmig de les crítiques per la mala gestió a l’hora d’introduir mesures de prevenció del temporal de vent d’aquest dissabte, el Departament d’Interior ha tornat a rectificar. Si a la 1 del migdia de diumenge decretava l’alerta a l’Alt Empordà davant del risc de ventades de 110 km/h per aquest dilluns, a les 5 de la tarda ha modificat l’alerta i exclou la comarca altempordanesa de qualsevol risc. Les possibilitats de ventades les trasllada ara a l’extrem sud de Catalunya en un exercici de confusió sense precedents.

Així, segons Interior, partir de les 00.01 hores, és possible que comencin a produir-se ventades a la façana litoral i pre-litoral, des del Garraf i fins a l’extrem sud del país. Així mateix, les comarques de ponent també es podran veure afectades. A partir de les 07.00 hores, i fins a les 01.00 hores de dimarts, és probable (entre 30 i 70% de grau de probabilitat) que se superi el llindar dels 90 Km/h a les comarques de l’Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Conca de Barberà, Garrigues, Priorat, Segarra i Urgell. A les comarques del Baix Ebre, el Montsià i el Baix Camp, és possible que se superin el 126 Km/h.

Tot i no tractar-se d’un episodi de ventades tan virulent com el que ha afectat la major part del territori les darreres hores, el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, “recomana a tota la població prendre consciència del risc i extremar les mesures d’autoprotecció”. Cal mantenir l’alerta en les activitats a l’aire lliure, sobretot a zones de muntanya, on el vent pot tornar demà a bufar amb intensitat. Es manté la prohibició, des d’ahir al matí, de totes les activitats de foc a l’aire lliure.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li