Instrument per a polítiques d’infància i adolescència

0
1453

Durant la redacció del document, hi han participat actors municipals en relació amb la infància i l’adolescència, amb l’objectiu d’identificar els principals reptes, d’establir prioritats i de comprendre les dinàmiques del territori


L’Ajuntament de Figueres ha aprovat el Pla local d’infància i adolescència per als pròxims 4 anys (2019-2023). Aquest document és una guia que ha de servir per definir i guiar les prioritats municipals en aquesta matèria.

Les línies estratègiques de les accions municipals desenvolupades fins al moment han servit com a base de treball per a aquest nou PLIA 2019-2023. En especial, el reconeixement de Figueres, des de l’any 2000, com a membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, el PLIA anterior (2013-2016) i el reconeixement de la ciutat per part d’UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància, l’octubre del 2016.

Durant la redacció del document, hi han participat actors municipals en relació amb la infància i l’adolescència, amb l’objectiu d’identificar els principals reptes, d’establir prioritats i de comprendre les dinàmiques del territori. D’aquesta manera s’ha treballat per obtenir una visió àmplia i acordada per a la millora de les polítiques d’infància i adolescència locals.

Els eixos principals del pla local són: vetllar per l’èxit escolar per a tots els infants i joves de Figueres; garantir més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de vida del col·lectiu; posar al centre de l’espai públic les necessitats d’infants i adolescents de Figueres en clau inclusiva, i promoure la salut integral i els hàbits saludables. A més, es vol garantir l’acompanyament a les famílies amb infants i adolescents a càrrec. Tot això es farà amb una taula de seguiment d’accions i objectius.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li