Inseguretat a Figueres

0
1549

Ja és oficial: els figuerencs vivim en una de les ciutats més insegures de tot Catalunya. Concretament la segona, només per darrere del Prat de Llobregat. El que fa temps que estem advertint i el govern municipal intenta dissimular ha acabat ocupant els principals titulars de la premsa la darrera setmana. I és que en els primers sis mesos de l’any s’han registrat a Figueres 1.274 delictes, el que representa un increment del 23% respecte a l’any passat. No ho diem nosaltres, ho van fer públiques la setmana passada les dades de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Des que vam arribar al consistori municipal hem estat alertant insistentment sobre la sensació d’inseguretat de la ciutat, sobre la degradació urbanística, sobre la brutícia de l’espai públic i la falta d’il·luminació de molts carrers. Hem presentat propostes que han estat rebutjades i, en certs casos, hem rebut respostes amb intents de desqualificació només perquè hi ha altres partits que miraven cap a un altre costat, perquè així creien que podien pensar que tot va molt bé. Dubto molt que ara s’atreveixin a fer el mateix amb les dades policials.

Lamentablement, el temps ens està donant la raó tant en aquest assumpte com en altres que hem posat sobre la taula i que altres partits han intentat defugir buscant subterfugis i acusacions que ara cauen pel seu propi pes. Estem parlant d’un 23% més de fets delictius només el primer mig any! La inseguretat creix, s’estén a tota la zona oest, al centre, a l’entorn de la plaça de l’estació, a la Marca de l’Ham, al voltant de la plaça triangular. Davant la inseguretat cal ser ferm i tenir una política de tolerància zero.

L’equip de govern s’ha preocupat més per tenir una pancarta a l’ajuntament –encara que això impliqui donar l’esquena a més de la meitat dels figuerencs– i de parlar d’independència que per abordar els problemes de seguretat. S’ha centrat més en els llacets i l’estelada que a crear un pla estratègic per al futur de Figueres. En definitiva, s’ha dedicat més a governar només per als veïns d’una determinada ideologia que per construir un projecte de ciutat per a tothom. I amb tot aquest panorama desolador, encara hem hagut de presenciar la batalla per les successió de la cadira de l’alcaldessa. Com si Figueres no tingués suficients problemes per resoldre que estar pendents de si el Sr. Cruanyes renuncia a substituir Felip o s’aferra a la idea que només ell pot ser alcalde.

El més trist és que ara, després de mesos perduts en una lluita interna pel tron de l’alcaldessa, Felip surt fugint de Figueres gràcies al càrrec a la Generalitat i ens deixa com a llegat una ciutat indiscutiblement insegura, tal com mostren les dades. Això sí, resolta la batalla convergent sobre la successió, tindrem d’alcalde al Sr. Masquef, però és obvi que no canviarà res. Al cap i a la fi, és membre del mateix govern de Felip, el govern que ha vist com han incrementat els delictes un 23% en només mig any i que no disposa d’un pla estratègic per combatre-ho. Fa temps, molt temps, que estem advertint d’aquesta situació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li