«Injustícia, manifestació, no volem contaminació»

0
1762

Un centenar d’alumnes de l’escola Carme Guasch van recórrer els carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de l’Ajuntament amb pancartes i consignes diverses exigint mesures per salvar el planeta


Amb pancartes i consignes diverses exigint mesures per salvar el planeta. Així van sortir divendres al matí més d’un centenar d’alumnes de l’escola Carme Guasch, que van recórrer els carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. Allà els esperava l’alcalde, Jordi Masquef, i els regidors de Medi Ambient i Educació. Durant el recorregut els nens i nenes cridaven lemes com «No, no, diguem no a la contaminació», «Injustícia, manifestació, no volem contaminació». A la plaça de l’Ajuntament també s’hi van concentrar escolars de l’Anicet de Pagès i de l’Amistat. L’objectiu de tots era demanar als responsables polítics i al món adult en general accions contundents per salvar el planeta.

MANIFEST. L’acte a la plaça de l’Ajuntament va transcórrer amb la lectura d’un manifest dels escolars. El text demanava accions contundents per reduir el consum energètic, impulsar l’ecoeficiència, una aposta clara per la mobilitat sostenible i el consum de productes de proximitat i, també, polítiques de reducció de residus, reutilització i reciclatge.

Des del consistori, l’alcalde va admetre el valor de les petites accions per salvar el planeta i es va comprometre a contribuir en aquesta lluita. El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, va exposar algunes de les mesures que Figueres ha tirat endavant, com ara la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o la instal·lació de calderes de biomassa a escoles i equipaments de la ciutat.

‘FRIDAYS FOR FUTURE’. Des de fa uns mesos les accions contra el canvi climàtic estan tenint molt de ressò gràcies al moviment liderat per l’activista sueca Greta Thunberg. Estudiants d’arreu del món es mobilitzen per demanar accions per salvar el planeta. Ho fan en divendres, i d’aquí el nom Fridays for Future.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li