Inicien les obres de reforç al dic de recer del port escalenc

0
1018

El projecte, licitat l’estiu passat, compta amb una inversió d’1.070.000 euros i nou mesos d’execució.


 

Ports de la Generalitat ha iniciat les obres per reforçar la part interior del dic de recer i potenciar la mobilitat de la zona al port de l’Escala. L’actuació ha de reduir l’acció de les onades per sobre de l’espatller durant els temporals i millorar la seguretat de les embarcacions de pesca amarrades a l’interior del dic.

Pel que fa a mobilitat, es preveu la construcció d’un nou vial d’accés al dic i la creació d’un camí per a vianants paral·lel al nou vial, que connectarà millor el port amb la vila. El projecte, licitat l’estiu passat, compta amb una inversió d’1.070.000 euros i nou mesos d’execució.

Les obres s’han iniciat amb el desviament dels serveis afectats d’aigua i llum per tal de continuar donant aquests serveis als usuaris del port mentre durin els treballs. Després, l’actuació continuarà amb la col·locació de blocs d’escullera a l’extrem del dic de recer per fer el reforç del talús.

Les actuacions que s’estan abordant estaven pendents per un seguit d’antecedents que havien donat problemes. I és que quan hi ha temporals l’aigua dels onatges passa per sobre del dic de recer del port de l’Escala amb especial incidència en la part est del dic. Estudiades diferents alternatives per reduir els ultrapassaments, la solució adoptada ha estat fer un recreixement del mur de l’espatller al llarg del dic de recer i reforçar el talús de l’escullera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li