Info-Sex per als joves adolescents

0
1867

Es posa en marxa una iniciativa del Consell Comarcal per promoure l’educació i la salut psicoafectiva i sexual


 

La comarca ja disposa d’una iniciativa molt innovadora en qüestió de salut sexual i joves. Divendres es va presentar a Figueres el projecte Info-Sex, un programa de salut de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà amb la col·laboració de professionals de la salut de la salut sexual i reproductiva, per mitjà de l’ASSIR Alt Empordà, que té com a objectiu promoure la salut psicoafectiva i sexual i l’educació per a la prevenció en joves adolescents.

El projecte consisteix a donar suport a la informació sobre la sexualitat dels adolescents des de diferents línies. Els primers i tercers dimecres de mes, a l’Oficina Jove, s’oferiran unes píndoles d’informació sexual a càrrec d’una llevadora, que podran ser a proposta dels mateixos joves o bé part d’un programa ja establert.

El programa també ofereix la possibilitat de rebre consulta directa als professionals adscrits a programa a través d’un número de WhatsApp (697 143 910) o bé del correu electrònic infosex@altemporda.cat. Per aquestes vies de comunicació es disposa d’un servei de derivació directa i confidencial a la llevadora en cas d’urgència.

Una altra acció dins del projecte és el Vermutsex, un cicle de xerrades els dissabtes. En aquest cas el format és informal i còmode, en un espai que convidi i sigui confortable. Està pensat per a aquells joves que durant la setmana són fora de la comarca. De moment s’han establert diversos temes que es poden anar ampliant amb altres qüestions. Les xerrades previstes són: «Com els mites i els prejudicis condicionen la teva sexualitat», «El que no t’han explicat del desig i la seducció», «On comença el NO és no? Violències sexuals normalitzades», «Li vindrà la regla. A què venen aquests canvis d’humor?» i «LGTBI: comprendre-comprendrem-fer comprendre».

Info-Sex també podrà oferir xerrades i tallers als instituts i els centres de formació. Aquesta acció es diferencia de les actuacions des del Programa Salut i Escola de l’ICS, amb el qual es pretén complementar en aquells casos que es demandi o es detecti alguna situació per abordar de manera urgent i des de l’equip de professionals de l’ASSIR. Un taller es podrà sol·licitar per municipis, instituts o centres formatius o bé per grups de joves.

Amb aquest projecte i les seves accions es vol tenir un punt de referència que lideri, en un futur, les polítiques de salut de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà. A més, desenvolupa un treball multidisciplinari que per primera vegada ofereix atenció directa als joves de la comarca en temes de salut i educació afectiva i sexual, prevenció, violència de gènere i igualtat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li