Inauguren ‘Gala/Dalí: imatge i mirall’ al Castell de Púbol

0
1962

L’exposició es compon d’una seixantena de fotografies, la majoria provinents dels fons de la Fundació


 

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha presentat l’exposició temporal de 2019 al Castell de Púbol amb el títol «Gala/Dalí: imatge i mirall», comissariada per Rosa M. Maurell i Bea Crespo, del Centre d’Estudis Dalinians. Es podrà veure fins al 6 de gener de 2020.

UNA SEIXANTENA DE FOTOGRAFIES. L’exposició es compon d’una seixantena de fotografies, la majoria provinents dels fons de la Fundació. La selecció compta amb imatges creades per fotògrafs de prestigi internacional, com ara Man Ray, Cecil Beaton, Philippe Halsman o Eric Schaal, i amb fotografies inèdites o de recent adquisició. «Gala/Dalí: imatge i mirall» es complementa amb un apartat documental integrat per llibres, fullets i revistes que posen en relleu els diferents usos de la fotografia per part dels surrealistes i, en especial, per part de Salvador Dalí.

NOVES PERSPECTIVES. A partir del fons fotogràfic del Centre d’Estudis Dalinians s’ha volgut revisitar les vides de la parella i proposar un altre discurs possible. Es posa èmfasi en la construcció de la seva imatge a través de la fotografia i més enllà de la visió esbiaixada que li atribueix, a ella, el rol de musa passiva, i a ell, el paper de l’artista demiürg. El recorregut ressegueix les vides de Gala i Dalí, abans i després de l’encontre decisiu que té lloc a Cadaqués, l’estiu de 1929. 

  • La foto que il·lustra la peça és de la Bibliothèque Emmanuel Boussard de París.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li