Impulsa una recollida de signatures perquè els pares puguin presenciar les cesàries

0
660

Garantir que el seu marit pot veure com neix el fill que esperen, tant si el part és natural com si és una cesària. Aquesta és la principal motivació que va impulsar una veïna d’Empuriabrava a posar en marxa una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma de peticions virtual Change.org.
Elisabeth Aranda [a la foto petita, amb el seu home] està embarassada del seu primer fill, i fa unes setmanes va saber que hi ha hospitals on el percentatge de parts per cesària arriba al 50% (tot i que l’Organització Mundial de Salut recomana que no se superi el 15%). Aquesta dada la va alarmar i, quan a les classes de preparació del part li van dir que a Figueres els pares no podien entrar al quiròfan, es va indignar. A partir d’aquí, va demanar informació a l’Hospital de Figueres i a la Clínica Santa Creu, i també a l’Hospital Josep Trueta de Girona i al de Santa Caterina de Salt. I mentre que de l’Hospital de Figueres encara no li han contestat, dels altres tres va obtenir la mateixa resposta: els pares no poden presenciar la cesària.
“Tan sols al Trueta es van mostrar més amables i em van assegurar que, tot i que el pare no podia entrar a la sala, tenen un protocol anomenat Pare Cangur on permeten que el nadó es col·loqui al pit de la mare fins que acaba la sutura i, després, no passa al niu les dues hores que la mare està a la sala de recuperació, sinó que està amb el seu pare fent el pell amb pell”, explica l’Elisabeth, que lamenta que “a la resta d’hospitals, o no es fa o no ho han volgut comunicar”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li