Impuls comercial al nucli històric de Figueres

0
1488

L’Ajuntament oferirà ajuts de fins a 21.000 euros per obrir nous negocis i fins a 7.000 euros per reformar els ja existents


 

Després de revifar el comerç a la zona de la plaça de les Patates i el carrer Muralla, l’Ajuntament de Figueres vol ara canviar la imatge als carrers Ample (al setembre es va aprovar la seva remodelació amb una inversió d’1.041.426,96 euros), Peralada (990.982,36 euros) i la Jonquera (728.794,40 euros), cosa que suposa la darrera reforma inclosa dins del Pla de Barris promogut per la Generalitat i que completa la renovació de pràcticament tot el centre històric de la ciutat.

En aquest sentit, l’objectiu del govern municipal és el de pacificar la zona i convertir-la en una mena de “barri vell a l’empordanesa”, és a dir, més enllà d’arreglar els carrers i reformar façanes i finques també caldrà invertir en altres aspectes, un dels quals el sector comercial.

Amb aquest propòsit per bandera, l’Ajuntament de Figueres obrirà en les properes setmanes una convocatòria d’ajuts per a les obres destinades a obrir nous negocis i a reformar-ne els ja existents. Hi haurà, però, una condició específica: l’objectiu és promoure el petit i mitjà comerç, les grans cadenes no podran beneficiar-se’n.

Segons assenyala l’alcaldessa Marta Felip l’àmbit d’actuació abastarà des de la plaça President Tarradellas fins al parc de les Aigües, passant per més d’una trentena de carrers. En concret, el consistori hi destinarà una partida de 175.000 euros i subvencionarà el 50% dels treballs fins a un màxim de 21.000 euros per a aquells que obrin un nou establiment. En casos de reforma, l’ajut es podrà enfilar fins als 7.000 euros. “Hem d’incentivar que s’aixequin persianes”, detalla l’alcaldessa.

OBJECTIUS FUTURS. Amb l’objectiu de continuar millorant tot el centre de la ciutat, Felip ressalta que a partir de l’any vinent la intenció és la d’abordar “l’altra banda de la Rambla”. Diu, també, que ho volen fer amb fons propis i mitjançant els pressupostos municipals dels propers anys. “A partir de l’any vinent començarem pels carrers Col·legi, Vilafant, el Sant Pau i també els de l’entorn, com el Terreras o el Sant Vicenç, que estan molt necessitats també”, concreta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li