Implanten la telegestió per al reg urbà

0
723

Aquest sistema, que també permetrà als serveis tècnics municipals la telegestió d’altres elements urbans com comptadors d’aigua, fonts o hidrants, ha suposat una inversió de 200.000 euros


Figueres està instal·lant el sistema de telegestió a tot el sistema de reg urbà amb l’objectiu de millorar l’eficiència i l’eficàcia d’aquestes tasques i millorar la sostenibilitat de la ciutat.

Aquest sistema, que a més de la telegestió del reg, també permetrà als serveis tècnics municipals la telegestió d’altres elements urbans com comptadors d’aigua, fonts, hidrants… ha suposat una inversió de 200.000 euros.

Gràcies al software i a un sistema de comunicacions híbrid, es pot controlar tota la xarxa de programadors i sensors en temps real i des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet (ordinador, smartphone, tauleta). Alhora, el sistema incorpora sensors meteorològics que permeten optimitzar el reg en situacions climatològiques adverses, i també, com a mesura de seguretat, s’instal·len equips de control del consum d’aigua de reg els quals permeten detectar fuites i aturar-ne el reg de manera immediata.

La regidora de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Figueres, Sònia Trilla, explica que el sistema comportarà un estalvi d’aigua superior al 40%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li