Humana recupera 29.000 peces de roba a Castelló d’Empúries en el primer semestre

0
645

La recollida selectiva de residu tèxtil representa un augment del 22,3% respecte els primers sis mesos de l’any passat (5.233 kg)


 

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 6.403 kg de tèxtil usat a Castelló d’Empúries durant el primer semestre del 2021 per a donar-hi una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclat. La recollida selectiva de residu tèxtil representa un augment del 22,3% respecte els primers sis mesos de l’any passat (5.233 kg).

Els donants han revisat l’armari i han dipositat als contenidors de la Fundació la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen. Les més de sis tones recuperades per Humana equivalen a 29.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran perllongat el cicle de vida útil.

Aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 20 tones de CO2 no emeses a l’atmosfera. El segon benefici és social: consisteix en la creació d’ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials: després de més de tres dècades d’activitat, tres milions de persones s’han vist involucrades en els programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del sud de la mà de contraparts o socis locals són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra la SIDA. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li