Horta de l’Hospital

0
1586

En aquest ple vàrem poder introduir el tema de preocupació dels veïns del barri d’Horta de l’Hospital. És freqüent que quan els plens s’allarguen se sacrifiqui el temps de “precs i preguntes”, que al nostre grup li permet portar al ple els problemes dels nostres ciutadans més enllà d’aprovar dictàmens i atendre la burocràcia municipal. Sovint el temps se’ns en va en llargues deliberacions a l’entorn de mocions supramunicipals que no ens porten enlloc, i deixem de banda les preocupacions del dia a dia dels figuerencs. En aquest ple hi va haver temps per fer preguntes i el vàrem ben aprofitar.

Ens havíem reunit amb gent del barri feia dues setmanes per escoltar les seves queixes i inquietuds. Horta de l’Hospital s’ha degradat molt últimament i els problemes van a més perquè no s’hi està posant solució. Aquestes visites/reunions les fem sovint a tots els barris, podríem gravar-les i al cap dels anys seguiríem escoltant les mateixes coses, són els mateixos problemes que l’any passat i que l’altre. I sempre han augmentat en el temps, perquè sempre diem que quan no es posa remei ràpid a un problema aquest es fa més gran i difícil de solucionar. Aquí l’Ajuntament ha fallat estrepitosament. Els veïns pateixen les ocupacions d’habitatges, sobretot a la plaça Joan Tutau. Aquestes ocupacions han portat gent nova que prové d’altres barris i comporta problemes associats de tràfic de drogues, soroll, baralles i escàndols. Greus problemes d’incivisme que generen inseguretat en els ciutadans del barri. Vàrem veure la gent molt desesperada. L’Ajuntament i la Generalitat han fet alguna cosa, però ha estat clarament insuficient. També se’ls va prometre càmeres de vigilància que no han vist mai.

Pel que fa a la problemàtica d’Horta de l’Hospital podríem parlar-ne igual d’altres barris de la ciutat, no és cap situació excepcional. Potser el més significatiu és que aquestes situacions es donaven en altres barris més allunyats del centre i que anem veient com la degradació es desplaça cap a zones que abans no patien aquests problemes. Això és greu i requereix solucions contundents i ràpides, abans no fem el problema irresoluble.

Cal que l’Ajuntament instal·li aquestes càmeres de vigilància com més aviat millor, ja fan tard! Però apostem també, com sempre hem fet, per una policia de barri que passi temps a les zones afectades i no que vingui ocasionalment de matinada quan se’ls truca perquè el mal és ja insuportable. Cal, en general, més contundència en les intervencions. També en les solucions que la propietat dels habitatges ha de fer per evitar i perseguir les ocupacions, que són l’origen dels problemes. Exigim, en definitiva, el compliment de les ordenances, i no estem dient res que no hàgim repetit mil vegades d’ençà que som a l’oposició.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li