Homenatge a tres docents il·lustres

0
1925

L’Ajuntament de Figueres va acollir l’acte de lliurament dels guardons de recerca per a vuit alumnes de batxillerat


 

Figueres ha premiat novament treballs de recerca de joves que estudien batxillerat. La feina feta durant el curs ha estat vinculada amb el territori però especialment també amb la figura de tres docents reconeguts que van deixar una petjada important en el seu camp. Es tracta d’Albert Compte, historiador i geògraf; el professor Josep M. Àlvarez, i Narcís Fages de Romà, jurisconsult i agrònom, amb un paper destacat en la lluita contra la fil·loxera. Tots tres van ser persones molt vinculades a Figueres. Els premis que porten els seus noms han anat a parar a vuit joves d’instituts de la demarcació.

L’Ajuntament de Figueres va acollir dijous l’acte de lliurament dels Premis Juvenils de Treballs de Recerca de Batxillerat: el XVII Premi Albert Compte a treballs de recerca d’humanitats i ciències socials, el XXVIII Premi Josep M. Álvarez a treballs de recerca de medi ambient i natura, el IV Premi Narcís Fages de Romà a treballs de recerca en temes de vinya i vi, i el I Premi Narcís Fages de Romà a treballs de recerca en temes d’olivera i oli, amb la presència de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la presidenta de l’Institut d’Estudis Empordanesos, Anna M. Puig; el director de la Càtedra del Vi i de l’Oli, Jesús Francès, el president de la DO Empordà, Xavier Albertí, i el president de IAEDEN-Empordà, Llorenç Pascua.


Els premis s’organitzen de forma conjunta entre l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE), la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i l’Estudi de la Natura (IAEDEN) i la nova Càtedra del vi i de l’oli de l’Empordà. Els reconeixements compten amb el suport de l’Ajuntament de Figueres i l’Institut Ramon Muntaner.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li