Homenatge a Eduard Puig Vayreda

0
1733

Presenten la beca amb el nom de l’exalcade de Figueres i director de la Càtedra de Viticultura i Enologia Fages de Romà


 

La figura d’Eduard Puig Vayre-da torna a estar d’actualitat. Nou homenatge a aquest enòleg, polític i dinamitzador cultural figuerenc recentment desaparegut. Dijous passat es va presentar a la Universitat de Girona la primera edició de les beques per a estudiosos del vi de l’Empordà, que estan dotades amb 5.000 euros.

Els aspirants a la beca tenen de temps fins al 15 de febrer per presentar el projecte a al Consell Reguladorde la DO Empordà. El 8 de març un jurat integrat per personalitats del món vitivinícola decidirà qui s’emporta la beca. A partir d’aquest moment, durant un any i mig es farà un seguiment sobre aquest estudi. Un cop acabat es publicarà i se’n farà difusió. La iniciativa no només és un homenatge a Eduard Puig Vayreda, sinó també una aliança entre el món del vi i la Universitat. De fet, el mateix Puig Vayreda havia estat el director de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà adscrita a la Universitat de Girona i auspiciada per l’Ajuntament de Figueres i el Consell Regulador de la DO Empordà. Aquests estudis _que es van presentar en el seu moment com una oportunitat per Figueres per ser part important d’una càtedra universitària_ es van renovar fa uns mesos amb la incorporació de la DOP de l’Oli de l’Empordà. Actualment, els estudis continuen vinculats a la UdG i tenen com a patró principal l’Ajuntament de Figueres, juntament amb la DO de l’Empordà i la DOP de l’Oli de l’Empordà.

A l’acte de presentació de les beques hi eren presents, entre altres, l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef; el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, i el fill d’Eduard Puig Vayreda, Oriol.

Xavier Albertí va explicar que amb aquesta nova col·laboració es pretén «fer un pas més enllà i potenciar més la marca». Albertí va insistir en el tema de la difusió important de l’estudi becat perquè «no té sentit que quedi en un àmbit reduït». La concessió de la beca té com a principals objectius aprofundir en camps que encara no han estat prou explorats i per això es tindran més en compte les «propostes inèdites». Pel president de la DO Empordà la cultura del vi i la investigació «han d’anar de la mà». Oriol Puig va agrair en nom de la família la iniciativa i es «va mostrar molt orgullós» de «la petjada» que ha deixat el seu pare.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li