Homenatge a Eduard Puig Vayreda

0
1834

Presenten la beca amb el nom de l’exalcade de Figueres i director de la Càtedra de Viticultura i Enologia Fages de Romà


 

La figura d’Eduard Puig Vayre-da torna a estar d’actualitat. Nou homenatge a aquest enĂČleg, polĂ­tic i dinamitzador cultural figuerenc recentment desaparegut. Dijous passat es va presentar a la Universitat de Girona la primera ediciĂł de les beques per a estudiosos del vi de l’EmpordĂ , que estan dotades amb 5.000 euros.

Els aspirants a la beca tenen de temps fins al 15 de febrer per presentar el projecte a al Consell Reguladorde la DO EmpordĂ . El 8 de març un jurat integrat per personalitats del mĂłn vitivinĂ­cola decidirĂ  qui s’emporta la beca. A partir d’aquest moment, durant un any i mig es farĂ  un seguiment sobre aquest estudi. Un cop acabat es publicarĂ  i se’n farĂ  difusiĂł. La iniciativa no nomĂ©s Ă©s un homenatge a Eduard Puig Vayreda, sinĂł tambĂ© una aliança entre el mĂłn del vi i la Universitat. De fet, el mateix Puig Vayreda havia estat el director de la CĂ tedra de Viticultura i Enologia NarcĂ­s Fages de RomĂ  adscrita a la Universitat de Girona i auspiciada per l’Ajuntament de Figueres i el Consell Regulador de la DO EmpordĂ . Aquests estudis _que es van presentar en el seu moment com una oportunitat per Figueres per ser part important d’una cĂ tedra universitĂ ria_ es van renovar fa uns mesos amb la incorporaciĂł de la DOP de l’Oli de l’EmpordĂ . Actualment, els estudis continuen vinculats a la UdG i tenen com a patrĂł principal l’Ajuntament de Figueres, juntament amb la DO de l’EmpordĂ  i la DOP de l’Oli de l’EmpordĂ .

A l’acte de presentació de les beques hi eren presents, entre altres, l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef; el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, i el fill d’Eduard Puig Vayreda, Oriol.

Xavier AlbertĂ­ va explicar que amb aquesta nova col·laboraciĂł es pretĂ©n «fer un pas mĂ©s enllĂ  i potenciar mĂ©s la marca». AlbertĂ­ va insistir en el tema de la difusiĂł important de l’estudi becat perquĂš «no tĂ© sentit que quedi en un Ă mbit reduĂŻt». La concessiĂł de la beca tĂ© com a principals objectius aprofundir en camps que encara no han estat prou explorats i per aixĂČ es tindran mĂ©s en compte les «propostes inĂšdites». Pel president de la DO EmpordĂ  la cultura del vi i la investigaciĂł «han d’anar de la mà». Oriol Puig va agrair en nom de la famĂ­lia la iniciativa i es «va mostrar molt orgullĂłs» de «la petjada» que ha deixat el seu pare.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li