Hologrames i realitat virtual per planificar millor les tales i podes

0
674

La companyia elèctrica Endesa desenvolupa una nova tecnologia a través de l’escaneig làser de totes les línies aèries d’alta tensió


La companyia elèctrica Endesa està desenvolupant una nova tecnologia que combinarà la realitat virtual amb la física. Aquesta eina servirà per crear hologrames que permetran calcular la distància entre les torres elèctriques i la vegetació. Amb això, els operaris podran visualitzar quins arbres cal tallar i fins a on, per evitar riscos d’incendi.

Aquesta nova tecnologia és possible gràcies a l’escaneig làser de totes les línies aèries d’alta tensió. Mitjançant una combinació de tecnologia GPS i sensors làser, es va crear un fitxer informàtic amb un núvol de punts georeferenciats, que, des d’una aplicació, permet mesurar quines distàncies  hi ha entre els cables i la vegetació, així com fer estudis de creixement de la massa forestal. Una informació molt útil a l’hora de preveure treballs de tala i esporga selectiva.

Ara la companyia introduirà el núvol de punts georeferenciats a un programari específic que permetrà, hologràficament i mitjançant les ulleres de realitat mixta, desenvolupar continguts per assistir els operaris que hagin de fer les inspeccions visuals. Els tècnics es posaran les ulleres i veuran sobre el terreny quina part de la vegetació propera a línies elèctriques s’ha d’eliminar. A més, els dispositius també permeten fer videotrucades per tal de tenir assistència d’altres treballadors implicats.

En total, Endesa ha destinat enguany més de 2,5 milions d’euros a les comarques de Girona en el Pla anual per a la campanya de protecció dels boscos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li