Hi haurà auditoria per saber l’estat de les línies elèctriques

0
1493

Aquesta setmana hi ha prevista una reunió amb Endesa, Ajuntament, Departament d’Indústria i d’Interior per abordar la problemàtica a la zona oest


 

L’Ajuntament de Figueres ha encarregat una auditoria energètica per saber l’estat de les línies elèctriques del barri del Culubret. El barri viu «dia si i dia també» talls de subministrament que comencen pels volts de les set de la tarda i que s’allarguen fins a la mitjanit.

L’alcaldessa, Marta Felip, diu que la situació no es pot «tolerar» i exigeix a Endesa que adopti «mesures» per solucionar la problemàtica. Felip creu que el problema no només es pot atribuir al cultiu de marihuana i demana a la companyia que faci actuacions per resoldre-ho. Aquesta setmana hi ha prevista una reunió amb Endesa, Ajuntament, Departament d’Indústria i d’Interior per abordar la problemàtica. L’alcaldessa ha assegurat que els veïns es plantegen fer mobilitzacions i des del consistori s’entenen «perfectament» les seves reclamacions. Felip creu que amb l’auditoria energètica a càrrec d’una empresa externa es tindrà una radiografia exacta de la situació.

ENDESA. També des de l’Ajuntament s’insta a Endesa a fer les inversions necessàries però la companyia insisteix en el fet que la xarxa està «en bon estat» i tot és degut a «l’ús fraudulent». És a dir no només pel cultiu de marihuana, sinó també per connexions irregulars.

NOU OPERATIU. Divendres passat tècnics de la companyia van realitzar un nou operatiu al barri. En total, es van fer 71 inspeccions i es van desconnectar 15 comptadors que estaven punxats de manera fraudulenta. També van detectar quatre punts on hi podria haver plantacions de marihuana tenint en compte l’excessiu consum que registraven.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li