Helena Colinas: «De mica en mica anem fent que la gent conegui les teles aèries, és la nostra lluita»

0
859

Aquest mes d’agost Helena Colinas ha rebut una de les notícies més agradables de la seva trajectòria esportiva: en línia, com no pot ser d’altra manera a causa de la pandèmia de la covid-19, li van comunicar que era la flamant campiona d’Europa en la modalitat de teles aèries. L’empordanesa assolia el títol després d’haver-se fracturat la clavícula a principis d’aquest any


Quines sensacions li van passar pel cap quan va assolir el campionat europeu?
Sensacions molt bones, ja que tenint en compte que va ser un campionat en línia, no vam tenir els resultats fins al cap de quatre o cinc dies més tard. Cada dia anava obrint els resultats, molt emocionada, i en el moment que vaig veure que era campiona ho vam celebrar amb la família i els amics. Vaig estar molt contenta, perquè després de tota la feina feta això representa un gran regal, certament.

El títol formava part de les expectatives inicials?
La veritat és que no, no en formava part. Tot ha anat molt ràpid. De fet, a principis d’aquest any em vaig trencar la clavícula i em vaig haver d’anar recuperant, tot i que no sabia si ja estaria del tot llesta de cara a la competició, que va ser a finals de maig. Recordo que al mes d’abril, a finals, em vaig preguntar a mi mateixa si em veia preparada per entrenar durant un mes amb molta intensitat en teles aèries. Cal tenir en compte que la nostra especialitat és art aeri, les teles les toquem, però per fer una rutina per un campionat m’hi vaig haver de posar al cent per cent.

Per tant, arribar fins aquí no ha estat gens fàcil.
La part més complicada per arribar fins on he arribat és que ho he hagut de fer tot de nou, ja que volia que totes les figures fossin d’un nivell molt alt, la qual cosa em va comportar haver d’aprendre moltes coses. Tota la rutina va ser completament nova, i fins i tot una de les figures la vaig inventar jo. Estic molt contenta de la feina feta.

Que fos un esdeveniment en línia ho va dificultar encara més?
Com que era en línia, s’havia de gravar, i en el moment de gravar, com que no tenia els jutges al davant, ho gravaves a la plataforma i quan el vídeo s’acabava, s’enviava directament. És a dir, competíem des del nostre gimnàs o teatre, però amb la complicació que quan s’envia només hi ha una oportunitat. Què va passar? Que en el lloc on normalment entreno no hi havia cobertura (riu).


Vaig haver de buscar una alternativa. I en aquest nou lloc, a mig espectacle, es va acabar la música. Coses del directe, en aquest cas a causa del bluetooth.

Vaja!
Van ser uns segons d’incertesa, em vaig quedar sense música, però havia de seguir, i vaig tenir sort del meu company que m’estava gravant, que ho va gestionar molt bé i vam poder continuar. Coses de la tecnologia…

Com valora el creixement d’aquest esport?
El creixement és molt lent, sobretot com a esport. Sí que és cert que es coneix més la part artística, però com a esport es coneix molt poc: la Judith Carrasco (la seva companya a l’equip Silver and Gold) i jo hem estat les primeres espanyoles en competir en àmbit europeu i mundial en aquest esport, i de mica en mica anem fent que la gent el conegui, aquesta és la nostra lluita: que la gent ho provi, ho conegui. A vegades, expliques aquesta disciplina i no ho entenen, ho has d’explicar d’una manera molt diferent perquè ho assimilin.

Quins reptes futurs es marca?
En àmbit esportiu, el pròxim repte és el d’anar a finals d’aquest any al Campionat del Món, a Rússia. Si la situació ho permet es farà presencial, i si no és així, serà en línia o ho deixarem per l’any vinent. D’altra banda, a la meva companya i a mi ens han fitxat en una productora molt gran d’espectacles de circ, i ara mateix el meu repte passa per estar a Galícia tot el mes de setembre i fer una gira per tot Espanya. És a dir, de moment deixem l’esport a banda, ens agafem a la part artística del circ, l’aro i les teles, per tal de viure una experiència espectacular. L’esport? A finals d’any, i esperem que tot l’any vinent, hi hagi moltes competicions, així com també molts entrenaments, riures i, sobretot, molta passió.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li