Héctor Ruiz: ‘Estic molt entretingut, entrenar al CN Figueres em permet tenir molta feina i el cap bastant ocupat’

0
2395

El vilamallenc ha iniciat per la porta gran una nova etapa com a nedador de categoria màster: el juny passat, a l’estany de Banyoles, es va proclamar campió català +25 i sotscampió estatal. Aquest dissabte, debuta al Campionat del Món a Hongria


 

Com definiria la nova etapa que ha iniciat com a nedador en categoria màster?
És una etapa totalment nova i absolutament diferent a la que estava acostumat, ni molt menys estic fent el que feia abans. Els entrenaments me’ls planifico i programo jo, són preparacions que no passen dels 3.000 o 4.000 metres, i en funció del que diu el metge entreno un dia sí i el següent no. Quan veig que tinc algun tipus de problema haig de parar i descansar durant uns dies perquè això no s’accentuï.

L’any passat comentava que el fet de deixar l’esport d’elit suposava un procés de dol particular. En quin moment es troba, ara mateix?
Tinc la sort que estic molt entretingut. Ser entrenador del Club Natació Figueres em permet tenir molta feina i el cap bastant ocupat, tot això m’ajuda a portar-ho millor. Crec que el procés de dol ja està superat, em trobo bé i veig que puc anar fent alguna coseta per treure’m el cuc de la competició.

Parla d’aquesta experiència com a preparador. Com la valora?
El club està creixent moltíssim. Hi ha un canvi molt bo i els joves estan responent molt positivament, i alguns d’ells fins i tot s’han quedat a les portes no només dels campionats de Catalunya, sinó també a àmbit estatal, on s’han quedat a dècimes.

Hi ha bona fusta, doncs?
Sí, hi ha molt bona fusta, però tenim el problema de l’espai, el problema de la piscina. Estem trampejant la situació com podem i fent miracles, no podem fer més del que està permès.

A l’agost participa al Campionat del Món Màster. Quines expectatives té?
Les expectatives són les mateixes que tenia en el Campionat d’Espanya: veure-les venir. No sé exactament en quin punt de forma em trobo, estava acostumat a fer més de 20 quilòmetres diaris i ara, com a molt, en faig 20 a la setmana. Aquesta situació és nova per a mi, tot plegat em ve de sorpresa, però jo aniré al Campionat del Món –nedarà el dissabte a Hongria– amb la moral ben alta i amb ganes d’intentar fer un bon paper.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li