Héctor Amelló: ‘Quan algú queda exclòs en una societat del benestar com és l’espanyola, és un fracàs social’

0
1391

Héctor Amelló és el candidat a l’alcaldia de Figueres per Ciutadans


 

On creu que ha malinvertit el govern de Figueres durant aquest últim mandat?
No s’ha eliminat el cost superflu que té l’Ajuntament i seguim tenint uns costos d’alcaldia molt elevats. Demanàvem que es reduïssin els càrrecs i els directius. Com ara els costos de publicitat, cal revisar-ho tot.

Què ha fet bé el govern?
El pavelló és un encert.

Amb qui pactaria i amb qui no per formar govern?
Tenim una línia vermella molt clara, que és amb els partits separatistes: amb ells no arribarem a cap acord de govern. Amb la resta, veurem els resultats i les possibles sumes. Tenim clar que volem liderar el govern en el qual estiguem.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i risc d’exclusió social? La situació és alarmant.
Els índexs els vam demanar nosaltres, i a banda de les dades, demanàvem un pla d’acció. A l’Ajuntament hi ha grans professionals i cal fer un pla d’acció perquè ningú quedi exclòs. Quan algú queda exclòs en una societat del benestar com és l’espanyola, és un fracàs social. Els índexs són preocupants però també cal mirar altres tipus de pobresa. Cal posar el focus a la pobresa invisible, a la soledat no desitjada, i també a la pobresa infantil.

Quan entrarà en servei el tercer pavelló i la segona piscina si la decisió és a les seves mans? I el finançament d’on es traurà?
Estem d’acord amb el tercer pavelló però el que veiem és una partida d’1.000.000 euros que a final d’any es destinava a altres inversions. El tercer pavelló és un compromís, haurem d’endeutar-nos però és necessari i ha de ser una realitat immediata. Si arribem a l’alcaldia, volem la primera pedra de seguida.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
Hem de posar facilitats a tothom qui vulgui invertir a la nostra ciutat, però en el seu moment ja ens vam queixar sobre els 350.000 euros de diners públics a una entitat privada. A la senyora Felip ja li vaig dir que si l’objectiu era revitalitzar la zona, hauria anat molt millor ajudar deu autònoms amb 35.000 euros per a cadascú que no només a un emprenedor. Penso que va ser un error, va primar l’amiguisme això és molt propi dels partits nacionalistes. Ajudes sí, totes les que vulguis, però amb altres criteris.

Què cal fer amb l’antiga plaça de Braus?
Proposem fer-hi un palau de congressos i convertir Figueres en un destí per atraure visitants a través de congressos. Pot ser viable per la situació que té la ciutat, pròxima a Montpeller, Perpinyà, Barcelona i molt ben connectada. Aquest pot ser un bon recurs per recuperar la plaça de Braus, que està en un moment lamentable.

Digui’m, amb una frase, en què es diferencien les seves propostes de la de resta de candidatures en els següents àmbits:
-Seguretat/Civisme
Fa falta augmentar el nombre d’efectius de la Guàrdia Urbana i fer un pla integral de seguretat. També cal un mapa d’inseguretat de les zones calentes de i aplicar les normatives de tolerància zero respecte a la inseguretat i l’incivisme. Hem demanat ajuda a les administracions però quan hem presentat proposes al Parlament, per exemple per ampliar els convenis entre els Mossos i la Guàrdia Urbana o per millorar la seguretat de la zona oest, hem vist que ERC, el PDeCAT o la CUP voten en contra. És incongruent que després facin determinats anuncis a la ciutat. També defensem la policia de barri.

-Mobilitat/Aparcament
Cal seguir invertint en pàrquings dissuasius i demanar l’accés gratuït del tram de l’AP-7 Figueres Nord – Figueres Sud perquè es converteixi en una roda. I crear una nova sortida de l’autopista. Revisarem la zona verda i es reduirà, igual que la zona blava, ja que tenim una de les zones blaves més cares de Catalunya. I també hem de renovar els convenis amb els pàrquings que hi ha a Figueres.

-Urbanisme i equipaments
Ens falta una segona biblioteca local i de proximitat, la que tenim ara dona servei comarcal i és molt necessària però ens en manca una segona.

Barris
Cal invertir pensant en els barris i no només en el centre. Cal reactivar comercialment els barris i dividir la ciutat per districtes, a més de crear eixos comercials on poder desenvolupar el comerç de proximitat. Proposem crear una àrea de negoci per atraure turisme i visitants.

-Comerç
Cal una borsa de locals en lloguer i donar suport als emprenedors. Hi ha d’haver dos eixos: un per atraure turistes al centre i l’altre per donar suport al comerç de proximitat als barris. També proposem que les oficines de l’OMAC obrin en diferents punts de la ciutat i diferents dies, perquè siguin accessibles a tothom.

-Immigració
No hem de perdre de vista la convivència, aquí convivim moltes cultures diferents i cal posar el focus en això. Tothom té cabuda en aquesta ciutat i ha de ser oberta i integradora, però sobretot penso que tots som iguals, amb els mateixos drets però també els mateixos deures. Hi ha certes tensions per resoldre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li