Halloween o Castanyada?

0
768

Cada municipi prepara diferents actes de celebració per a les dates assenyalades del proper cap de setmana


S’acosta la celebració de la Castanyada. O de Halloween. O de tot plegat. Tot i que l’intrusisme de la festa americana sembla consolidat en bona part dels municipis, encara n’hi ha alguns que institucionalment encara s’hi resisteixen. Les opcions pel proper cap de setmana estan servides.

LA CASTANYADA. Figueres sens dubte apostarà per la celebració de la Castanyada. La Rambla serà l’espai protagonista on s’hi col·locaran tota mena d’elements relacionats amb l’imaginari tradicional de la castanyada. Tant a les 12 h com a les 18 h hi ha previstes actuacions musicals de Northern Cellos i Banda Neon respectivament, gaudint d’una ambientació de l’espai i acompanyades de panellets i castanyes. Al Port de la Selva la Castanyada es celebrarà amb un espectacle infantil al Moll d’en Balleu on es presentarà el conte Maria, la castanyera, a càrrec de la Companyia Rovell d’Ou.

FORMAT HÍBRID. Alguns municipis han resolt el dilema oferint activitats per ambdues celebracions. A Cantallops, per exemple, estan preparant la Castanyada pel dissabte 30 a la Societat de la Concòrdia i l’endemà una cercavila a la plaça major amb un clar reclam de la festa americana: «Truc o tracte?». Una opció similar l’oferiran a Viladamat, amb una festa a l’Ateneu batejada com a «Halloynada», on celebraran un concurs de castanyes amb premi, i un berenar tradicional. A Palau-saverdera hi haurà una exposició de centres amb fruits de tardor i de collages fets amb fulles, animació infantil a càrrec del Grup Rikus i castanyes i caramels per a tothom, però també un concurs de decoracions de balcons i portals amb temàtica de Halloween impulsat per l’Espai Jove de Palau-saverdera. Una iniciativa similar l’han seguit a Navata, on volen elaborar un mapa amb les cases decorades de forma terrorífica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li