Grups municipals renuncien a les assignacions per ajudar a pal·liar la crisi

0
900

En el cas del govern són 5.100 euros al mes. Per grups, suposa: ERC, 1.500 euros; PSC, 1.400; Guanyem Figueres, 1.100, i Canviem Figueres, també 1.100 euros


 

Els partits del govern de Figueres han renunciat a cobrar, aquest mes d’abril, les assignacions de grup que conforma el consistori. Es tracta d’unes quantitats fixades en funció del nombre de representants en el ple. En el cas del govern són 5.100 euros al mes. Per grups, suposa: ERC, 1.500 euros; PSC, 1.400; Guanyem Figueres, 1.100, i Canviem Figueres, també 1.100 euros.

Aquest mes d’abril els grups del govern han renunciat al 100% de l’assignació i, a partir del maig i fins al desembre, en cobraran només la meitat. Els diners d’aquestes renúncies es destinaran a pal·liar els efectes socials i econòmics derivats de la crisi de la Covid-19. L’objectiu és revertir aquestes quantitats a «desenvolupament de polítiques per a la ciutadania».

Dimarts passat, poques hores després de comunicar-se la decisió, presa en una reunió de govern, el grup de l’oposició de Junts per Figueres reaccionava amb una altra nota. El comunicat deia: «Celebrem que el quadripartit comenci a aplicar les nostres mesures del pla de recuperació econòmica i social Reactivem». El grup de l’oposició recordava, també, que «aquestes renúncies no tenen res a veure amb els sous i retribucions dels regidors». Junts, per la seva banda, també anunciava que renunciarà al 100% de l’assignació de grup municipal, que és de 1.800 euros mensuals, i ho farà per un període de tres mesos, amb possibilitat d’allargar la mesura tres mesos més.

El grup de Ciutadans, en canvi, demanarà al ple «acordar la reducció del 25% del sou de tots els regidors i els càrrecs de confiança de l’Ajuntament des del mes de maig fins al desembre». Cs espera que la resta de partits estigui d’acord a aprovar «aquesta mesura excepcional» per poder disposar de més recursos per combatre la Covid-19.

De moment, però, a l’espera que prosperi o no la proposta de Ciutadans, les renúncies dels grups a l’assignació representaran, per als pròxims quatre mesos, un total de 18.150 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li