Gran part de les platges ja tenen socorristes

0
2229

A part de l’atenció d’urgència i sanitària, el personal ofereix serveis complementaris com l’assistència a persones amb discapacitats o l’atenció a nens perduts


 

La majoria de municipis costaners ja han activat els serveis de vigilància i socorrisme a les platges. Enguany, la Creu Roja ha desplegat 25 professionals per una desena de platges de l’Escala, Castelló d’Empúries-Empuriabrava i Begur. Mentre que Roses ha adjudicat el servei a una empresa privada que també ha repartit 25 empleats per les vuit torres que hi ha al Salatar, El Rastrell, la platja Nova, La Punta, Canyelles Petites, l’Almadrava i Santa Margarida. En gairebé tots els casos la vigilància es mantindrà fins a l’11 de setembre.

A banda del control i la prevenciĂł, i de l’atenciĂł sanitĂ ria i d’urgència, els socorristes tambĂ© ofereixen serveis complementaris com ara l’atenciĂł als infants extraviats o l’assistència en el bany adaptat per a persones amb discapacitats. L’any passat, per exemple, la Creu Roja va fer mĂ©s de 5.000 atencions (44 de les quals van ser rescats). I a Roses, els vigilants distribueixen polseres identificatives per als menors, i disposen de quatre cadires amfĂ­bies, a banda del material sanitari (desfibril·lador, farmacioles, collarets cervicals…), el material de socors (armilles, lliteres…), una ambulĂ ncia, una moto nĂ utica i una embarcaciĂł de salvament. A mĂ©s, ofereixen els serveis informatius d’infoplatges, d’informaciĂł sobre les condicions de bany (a travĂ©s de les banderes) i de megafonia per a casos d’emergència en les tres platges mĂ©s concorregudes (Santa Margarida, Salatar i El Rastrell).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li