Gossos assilvestrats ataquen des de fa un any els animals d’un mas de Sant Pere

0
814

Fa un any que pateixen el problema i ja no saben com fer-hi front. En Vicent Romero i la seva parella, l’Anna, han denunciat que des de fa temps reben atacs de gossos al seu mas de Sant Pere Pescador. Es tracta de la finca Tomatíssims, a tocar de la carretera, a prop de Torroella de Fluvià, i als marges del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Als voltants hi ha un mas veí, que també ha patit atacs, i dues cases rurals.
En Vicent Romero declara: “Estem desesperats. Ens vénen gossos sense collaret, no sabem de qui són i ens maten els animals. Vàrem tenir els primers atacs fa un any i els últims dos mesos ha estat un continu. Encara tinc al meu davant les plomes del pollastre que ha estat l’última víctima. Va passar aquest cap de setmana.” En Vicent diu que també els han matat gats, gallines i “teníem una parella d’oques de l’Empordà, però ara ja només queda la femella que està ferida des de la setmana passada”.
En Vicent i la seva dona van fer una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Escala fa un mes i mig. També asseguren que l’Ajuntament de Sant Pere Pescador està avisat des de l’any passat però “ningú” els dóna cap solució. Amb tot això, demanen la coordinació “de qui sigui”. En Vicent explica que “a l’Ajuntament et vénen amb que no tenen competències amb aquest tema, després parlen de contractar la protectora de Figueres, també han fet informes els agents rurals, han vingut mossos de la comissaria de Roses i res, de res”. Per això en Vicent demana que entre ells s’entenguin per solucionar un problema que li ve de fora. Aquest veí vol que “enxampin” aquestes bèsties perquè “no hem d’aguantar que vinguin gossos cada dia al mas i ens matin els animals”. Quan se li demana què pensa fer, en Vicent assegura que no es prendrà la justícia pel seu compte però diu:“Ja tinc la pipa plena. Jo no sé si són assilvestrats, si tenen amo, però vénen aquí i en 5 minuts tenen la feina feta.” En Vicent tampoc vol posar més tanques a la finca perquè no la vol convertir en un búnquer. En els últims dies aquests veïns han arribat a sospitar que els gossos _entre 3 i 4_ podrien venir d’algún altre mas i “potser els deixen anar de tant en tant”. Els cans, que s’han vist com a autors dels atacs, són tres. Una gossa de color marró i dos gossos negres, que l’any passat eren cadells.

L’AJUNTAMENT DE SANT PERE. L’alcalde, Agustí Badosa, assegura que “tenim coneixement d’aquests fets des de fa uns dies”. Badosa ha explicat que en rebre la informació “vàrem comprovar si hi havia denúncia als Mossos i sí que la policia en té constància”. Segons l’Ajuntament, el cas seria de competència municipal però “no tenim policia local ni servei de vigilants i hem de demanar empara a algú superior”. L’alcalde argumenta que els Mossos “tenen els mitjans que tenen i en ser zona rural els tocaria més als agents rurals, que ja vigilen per la zona dels Aiguamolls”. Els agents rurals també han fet acta de la situació i ara es mira de trobar una solució a través de la protectora de Figueres. Badosa declara: “És la tercera pota que analitzem. A la gossera potser ens diran què podem fer sent curosos i no passant-nos de frenada.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li