GMchef aposta pel futur culinari

0
1327

Quarta edició del concurs organitzat per Gros Mercat, per a estudiants de primer curs d’Hostaleria i Cuina


‘GMchef Alimenta Tu Talento 2019’ Ă©s el concurs gastronòmic que organitza Gros Mercat, empresa amb seu a l’Alt EmpordĂ , i estĂ  dirigit a tots els estudiants de primer any d’Hostaleria i Cuina. Enguany presenta la 4a ediciĂł i la mĂ©s multitudinĂ ria, ja que hi han participat mĂ©s de mil aspirants de 159 escoles d’Hostaleria i Cuina, acompanyats de 160 mentors. Han competit dividits en un total de sis regions estatals: nord peninsular, centre peninsular, zona llevant i Balears, Catalunya, Andalusia i CanĂ ries.

FOMENTAR LA CREATIVITAT. El concurs que organitza Gros Mercat compta amb la col·laboració d’altres empreses com Unilever i Hellmann’s. El seu objectiu és fomentar el talent i la creativitat en la gastronomia, formar futurs xefs i reconèixer els tres primers classificats amb una estada en pràctiques en els principals restaurants d’estrella Michelin del país. El concurs culinari GMchef, va ser creat el 2016 i és una competició gastronòmica de tapes per a estudiants de primer curs d’escoles d’hostaleria i cuina en el territori nacional. En l’anterior edició, s’hi van inscriure més de 80 escoles i va haver-hi 630 participants.

PROPOSTA CULINĂ€RIA. A la primera fase del concurs, els participants han presentat una proposta culinĂ ria en format de tapa freda o calenta i els 5 millors de cada zona competiran, en sis semifinals, per fer-se un lloc a la gran final de GMchef a Madrid.

LES SEMIFINALS. Es faran entre els mesos de setembre i octubre d’aquest any a sis ciutats espanyoles diferents. Els 30 futurs xefs s’hauran d’enfrontar a un jurat de primer nivell format per reconeguts xefs d’estrella Michelin, crítics gastronòmics i periodistes del sector, que valoraran les seves aptituds com a futurs xefs.

Pel que fa a la semifinal regional de Catalunya, se celebrarà el 8 d’octubre a l’Escola d’Hostaleria de l’Hospitalet, i comptarà amb més de 200 estudiants de primer curs de 14 escoles d’hostaleria i cuina de Barcelona, Tarragona, Girona i Terrassa, entre les quals destaca la participació de futurs cuiners alt-empordanesos.

LA GRAN FINAL. Se celebrarà a Madrid el 12 de novembre, i els sis aspirants, arribats de diversos punts de la geografia d’Espanya, hauran de sorprendre un jurat d’excepció format per destacats cuiners amb tres, dues i una estrella Michelin, a més d’un prestigiós periodista gastronòmic i altres xefs reconeguts del sector, detallen des de l’organització.

Recordem que la gran final de l’edició del 2018 es va celebrar en el Mas Marroch del Celler de Can Roca, a Girona, amb un jurat presidit pel cuiner Joan Roca (3 estrelles Michelin – El Celler de Can Roca), Erlantz Gorostiza i Xanty Elías; a més del periodista gastronòmic Jesús Terrés i el CEO de l’empresa GM Food, Pere Laymon. Cal destacar que un dels participants i finalista era el cuiner alt-empordanès Arnau Triola. I la guanyadora de la darrera edició va ser Eugenia Lorente.

GM FOOD IBERICA. L’empresa empordanesa Gros Mercat, orientada en exclusiva a la venda per a professionals independents de l’hostaleria i la restauració, és l’àrea de cash & carry i una de les línies de negoci de General Markets Food Iberica. Es tracta d’una companyia internacional que forma part de la multinacional xinesa Bright Food i que és líder en el sector de la distribució alimentària a Espanya, amb una facturació de més de 1.100 milions d’euros. Gros Mercat compta avui dia amb més de setanta centres a Espanya, repartits en dotze comunitats autònomes i amb més de 2.500 empleats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li