Genis contra l’estacionalitat

0
950

Aprofitar el ressò que algunes celebritats altempordaneses -com Ferran Adrià o Salvador Dalí- han donat a la comarca per potenciar-hi el patrimoni natural, cultural, artístic i, sobretot, gastronòmic. Aquest és el principal objectiu del Terra de Genis, un projecte impulsat per l’Ajuntament de Roses i l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà (divendres van signar el conveni) que preveu crear un espai de referència a tota la comarca per desestacionalitzar-hi la temporada turística.
A nivell pràctic, la iniciativa es materialitzarà en una sèrie d’itineraris que aprofitaran camins de ronda (on tal com ja va avançar fa uns mesos HORA NOVA s’hi faran alguns pícnics de qualitat), parcs naturals, monuments artístics i culturals o factories del sector primari, entre altres. La idea és que les rutes -algunes de les quals ja existeixen, com ara les de la Mar d’Amunt de Llançà o les promogudes pel consorci Terra de Pas, que s’hi afegiran- abastin tota la comarca i serveixin per oferir paquets turístics als visitants. Les ciutats de referència seran Roses i Figueres, però la iniciativa, que està apadrinada per Ferran Adrià, compta amb la complicitat de tota la comarca; i de moment ja és segur que hi participaran la confraria de pescadors de Roses, l’Ajuntament de Figueres, la Fundació Museu Dalí, el Consell Regulador de la DO Empordà i la Fundació elBulli.
Els primers punts de referència seran el castell de la Trinitat de Roses (albergarà l’oficina central), la Ciutadella, l’Escola d’Hostaleria, els cellers i vinyes de l’Alt Empordà, la confraria de pescadors i el Far de Roses i la Fundació Museu Dalí. Però tal com explica l’encarregat del projecte, Julià Estela, la idea és anar-hi incorporant cada vegada més recursos i sectors, així com buscar noves vessants als elements que ja s’estan explotant actualment. En aquest sentit l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, afegeix que “des d’un nucli molt petit podem fer un projecte molt i molt ampli”. I l’alcalde de Figueres i president de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Santi Vila, proposa incloure-hi elements com el castell de Sant Ferran i les figures del poeta Fages de Climent o de l’enginyer Narcís Monturiol. La intenció és poder tenir el projecte base redactat al juny i, a partir d’aquí, seguir treballant.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li