Garriguella i l’últim combat aeri

0
1721

L’aviador republicà Josep Falcó (Barcelona, 1915 – Tolosa de Llenguadoc, 2014), va protagonitzar el contraatac i va ser el darrer en abatre un avió del bàndol nacional a Catalunya abans de la Retirada


 

El 6 de febrer del 1939 es va produir el darrer combat aeri de la Guerra Civil. Va ser sota el cel de l’Empordà, a l’antic camp d’aviació de Vilajuïga-Garriguella. Sis aparells de la legió Còndor van atacar la base aèria per destruir l’aviació republicana. L’aviador republicà Josep Falcó (Barcelona, 1915 – Tolosa de Llenguadoc, 2014), va protagonitzar el contraatac i va ser el darrer en abatre un avió del bàndol nacional a Catalunya abans de la Retirada.

Garriguella ha organitzat un acte el proper 10 de febrer al Celler Mas Llunes (11 h). El professor i escriptor Joan Manuel Soldevilla moderarà la trobada, que ha estat coordinada per David García Algilaga, historiador i coautor del llibre Aeròdroms republicans de Girona (1936-1939). L’esdeveniment comptarà amb la participació de l’historiador d’aviació Roberto Plà, el veterà aviador José Antonio Chicharro, el periodista de Garriguella Josep Playà Maset, el veí del municipi Joaquim Soler, i els historiadors David Gesalí i David Íñiguez.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li