Ganes d’aire lliure i de certa normalitat

0
950

El petit comerç obre portes amb cita prèvia i això afecta botigues, llibreries i serveis com perruqueria i estètica. Els esportistes ja poden entrenar a l’exterior


Aquest cap de setmana s’ha viscut un pas més en la desescalada i des d’aquest dilluns ja estem a l’anomenada fase zero. Dissabte a primera hora del matí es veien per diferents indrets els primers esportistes equipats. Tenien permès sortir en bicicleta, córrer i fins i tot anar amb caiac. Això sí, algun despistat, o no, es va passar de la franja de les 10 del matí.

Val a dir, però, que els municipis de menys de 5.000 habitants no estan sotmesos a limitacions horàries com la resta. Pel que fa als horaris establerts on la població és més nombrosa, la majoria els ha respectat aquest cap de setmana. També s’han vist casos d’incompliments i de certa relaxació.

Al marge d’això, des d’aquesta setmana de fase zero, el petit comerç ja obre portes. Es tracta d’establiments de menys de 400 metres quadrats, que poden ser botigues o serveis, com són les perruqueries. Les condicions són atendre amb cita prèvia, oferir gel desinfectant als clients i establir franges d’horari prioritari per a gent gran, entre altres mesures. Els serveis s’han de donar amb equips de protecció individual i garantint les distàncies mínimes de 2 metres entre clients. Els restaurants només poden funcionar amb totes les condicions de seguretat per fer menjar per emportar o entregar a domicili. A banda, es permeten les reformes, i l’esport professional es torna a posar en marxa [vegeu les pàgines 40-41]. Pel que fa a les cerimònies fúnebres, aquestes ja permeten un màxim de 10 persones en espais tancats i de 15 a l’aire lliure.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li