#futurentintalila

1
2806

La tardor del 2018, amb motiu d’una visita a la presĂł de Mas d’Enric on Ă©s reclosa, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i LluĂ­s ens va explicar una seva vivĂšncia. A la presĂł, no ha deixat en cap moment de lluitar per la igualtat de les dones i predicar –i practicar– els principis del feminisme. Ha reivindicat els mateixos drets per a les dones recluses que els que tenen els homes dins la presĂł (tambĂ© aquest un espai pensat per als homes): des de poder accedir les mateixes hores que ells a practicar esport fins a poder disposar de cremes hidratants o un assecador de cabells, o poder accedir als llocs de treball dels tallers de la presĂł. Des d’allĂ  escriu les cartes a l’exterior amb un bolĂ­graf de tinta lila, el color del feminisme. Un dia, acabat el bolĂ­graf, el va llençar a la paperera. I al cap d’una estona, el va veure en mans d’una companya reclusa que intentava, en va, escriure-hi. Quan la Carme li va preguntar quĂš feia amb aquell bolĂ­graf ja sense tinta, la presa li va respondre que volia, com ella, escriure en tinta lila i feminista.

Per Nadal, va demanar que portessin a la presĂł una caixa de bolĂ­grafs liles que escriuen en tinta lila, per poder-ne regalar un a cadascuna de les seves companyes de reclusiĂł i encoratjar-les aixĂ­ a un nou futur, i ens va convidar a escriure, totes plegades, el nostre futur en tinta lila. Lila del feminisme, lila de la llibertat, lila de la RepĂșblica feminista.

Aviat veureu o tindreu a les mans bolĂ­grafs liles amb els quals les dones republicanes volem fer un tribut a la nostra estimada Carme Forcadell i LluĂ­s, i a la Dolors Bassa i Coll, les nostres preses. I tambĂ© a totes les dones exiliades i represaliades. I a totes les dones que han treballat i lluitat tant, des de l’anonimat, per aconseguir que avui siguem tant lluny com som. No nomĂ©s no les volem en l’oblit, sinĂł que les reivindiquem com a part activa i imprescindible del nostre present i del nostre futur.

Per aixĂČ us convido a participar d’aquest gest de reivindicaciĂł i de lluita. A fer de cadascuna de les vostres paraules escrites en tinta lila, dels vostres gestos, de les vostres decisions, compromisos per al futur feminista –de pura igualtat– que anhelem. Com la Carme, com la Dolors, que dins la presĂł continuen la seva lluita per la igualtat de les dones i mantenen ferms els seus principis, pels que un preu tan alt estan pagant. No ens podem deixar guanyar pel descoratjament, cal que mirem lluny, recordar totes les que ens han precedit i recordar el nostre compromĂ­s amb els que vindran. Superem les adversitats i els moments de desĂ nim pensant en un futur escrit amb tinta lila.

Tinc la certesa que serà l’aliança de les dones la que farà avançar la nostra societat cap al futur republicà que anhelem, la que ens ajudarà a superar les distàncies, els recels, les malfiances. Que la persistùncia, la tenacitat, i l’extrema dignitat, la de les dones que a la presó reivindiquen els drets de les companyes i els propis, les que els dediquen temps per parlar, per ensenyar. Les que els procuren aquest modest regal de Nadal carregat de tendresa, de pedagogia, de futur.

Jo tambĂ© tinc un bolĂ­graf per escriure en futur amb tinta lila. Que he compartit amb la Rosa, amb la Dolors, amb l’Eva. Que compartirĂ© amb la MĂ­riam, amb la Marta, amb la Salma… que vull compartir amb totes les persones que creguin que podem escriure juntes un futur diferent i millor. Lliure i lila.

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
GlĂČria
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
GlĂČria
Convidat
GlĂČria

Com aconseguir el boligraf
Jo porto molts anys escrivint en lila pero amb tinta negra o blava. Vaig ser victima de violencia de genere i he llyitat i llyito per les injusticies judicials amb la doble victimitzacio i amb el fet de donar com a arma pels agressors els fills i l,economia