Fum, fum, fum…

0
1704

S’acaba el curs lectiu i ara toca avaluar el fet que molta mainada hagi assistit als cursos d’eso, batxillerat i cicles formatius, en barracons: fred a l’hivern, un forn a l’estiu, professors remullant amb esprais d’aigua els estudiants, un fangal exterior quan plou; tot plegat molt propi de repúbliques bananeres i bolivarianes que molts ens posen com exemple, encara que mai han patit les seves nefastes conseqüències.

A Catalunya tenim 1.020 barracons i el 10% dels estudiants enllaunats. Calen 108 edificis, però es veu que no es cap prioritat per a la Gencat, per als ajuntaments, per a les Diputacions, ni per molts de pares ni mestres, molt més ocupats en dedicar diners i recursos a les estructures d’Estat, consultes il·legals, quotes a l’AMI, pseudoambaixades inútils i desconnexions grotesques, sense mes suport dels que viuen d’això i honroses excepcions de bona fe.

Pot ser algú investiga d’on surten aquest barracons, qui els fabrica, qui els manté, si són de lloguer, renting, leasing o adquisició, com es liciten, quin cost tenen, etc., etc., etc.. Ben segur que troben noms coneguts i alguna sorpresa.

I que fan els nostres estimats capitostos ? Doncs portar la seva prole a instituts elitistes privats a Suïssa a raó de 130.000 €/curs , com la ben estimada Sra. Pilar, o al Deutsche Schule de Barcelona o a d’altres, bressols de molts alumnes destacats del “ 4% o més”.

No he vist pas cap acció digna de menció: cap tall a la carretera, cap manifestació contundent, fora d’alguna samarreta, d’un parell de notes de premsa als diaris , alguna pancarta a les façanes dels col·legis o instituts amb l’eslògan de “Prou retallades”, sense especificar que les retallades són de la Gencat que és qui té les competències transferides, missatges al Facebook i altres de RR.SS. que no arriben mes enllà de coneguts i parents i alguna recollida de signatures.

Però reflexionem una mica…com vols que el professorat a sou de la Gencat, que en bona part ha estat adoctrinat i es adoctrinador, mossegui la mà de qui li dóna de menjar? I ja no et dic res si és de les males persones que no van acceptar l’ordre no escrita de lliurar les claus del centre públic pagat i mantingut per tots, per a activitats sospitoses i partidistes com el 9-N.

Això sí, aquest any la Gencat ha creat la figura del “professor d’immersió i suport lingüístic”, una mena de comissari escolar, digne de la Gestapo, per tal que la mainada no faci servir la llegua de Cervantes ni de 400 milions de persones.

S’haurà de verificar si el pas següent serà la construcció de txeques o el confinament dels estudiants dissidents o bilingues a centres especials de rentat de cervell.

Aquesta mesura fascistoide, treure l’assignatura de religió i adaptar els menús a costums foranes, sembla que sí que són les prioritats dels nostres dirigents de la Pl. Sant Jaume i de l’edifici vora el zoo de Barcelona.

Amb l’entorn digital, encara no comprenc gaire com es possible veure molta mainada carregada amb motxilles-ancores plenes de llibres i quaderns sinó és perquè hi han interessos econòmics al darrere de l’edició i venda de llibres de text per part d’editorials, botigues i cooperatives força conegudes i afins al règim. Edicions que desprès d’haver estat redactades per un mestre o un equip de mestres, revisada pel Departament d’Ensenyament i per la mateixa editorial, que fa anys i panys que fan servir , deixant de banda la part adoctrinant i sense tenir en compte les errades històriques de torn, resulta que puc llegir que els Bombers i el CAP són competències i serveis que ens ofereixen els ajuntaments, errades en fòrmules matemàtiques i definicions subjectives, entre moltes altres perles.

Amb els 5 milions d’euros que va costar la patacada del 9-N, quins instituts ben macos podríem tenir, quantes tauletes o portàtils podien estar a l’abast del jovent i ara de retruc 400 milions pel butifarrèndum i la recerca de 4500 figurants per donar llum i color a la disbauxa del’1-O que esperem que algú posi seny i no es faci , que ningú prengui mal , perdi la feina o sigui inhabilitat, que és el que molts busquen per fer-se el màrtir després. (Per cert, la efemèride de l’1-O es digna de consulta al santoral i altres esdeveniments…).

Bon estiu, bona feina i bona salut per tothom!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li