‘Fronteres. Línies de tall’, a l’Escorxador

0
536

La mostra, comissariada per Fina Duran i Jordi Tolosa, està formada per l’obra multidisciplinària de set artistes que analitzen les reaccions i relacions que es generen al voltant d’aquestes línies de tall


Les obres de set artistes a partir de diversos formats com el vĂ­deo, la instal·laciĂł, l’escultura o la fotografia, donen forma a l’exposiciĂł Fronteres. LĂ­nia de tall que es pot visitar a la sala l’Escorxador fins al 27 de març de 2022. Una mostra que parla del no-sentit de les lĂ­nies divisĂČries, del dolor dels murs que ens separen, de la relativitat dels nostres cossos, que ben sovint utilitzem com a frontera davant l’altre, dels paisatges de les nostres limitacions i tambĂ© de les fronteres que el nostre entorn ens imposa.

Durant la presentaciĂł de l’exposiciĂł, el regidor de cultura i turisme Alfons MartĂ­nez va qualificar positivament la mostra «en una ciutat de frontera com Figueres, no nomĂ©s ajuda a entendre les fronteres fĂ­siques, sinĂł a reflexionar sobre tot tipus de frontera».

PARTICIPANTS. Els comissaris de la mostra , Fina Duran i Jordi Tolosa, han seleccionat les obres de diferents artistes que reflecteixen els impactes de les fronteres tant internes com externes.

Mireia SallarĂ©s i NĂșria GĂŒell presenten dues obres que reflexionen sobre el sense sentit de les fronteres creades per l’home. A Mi visado de modelo,SallarĂ©s presenta una crĂ­tica al sistema legal explicant la historia verĂ­dica d’una mentida. A ApĂ trida, GĂŒell mostra la inviabilitat de no formar part de les estructures imposades. FĂ©lix Blume, a Iron Memory, ens mostra el dolor que generen les lĂ­nies que ens separen. L’obra de Joan Fontcuberta, Semiopolis, ens mostra paisatges on les fronteres de la llum i la foscor semblen paisatges realitzats amb el mĂštode Braille. La carne fluye de Marina NĂșñez dilueix les fronteres del nostre propi cos, mentre que l’obra d’Alba Sotorra incideix en la frontera entre les cultures. Per acabar, Marco Noris, amb Territoris impossibles ens mostra en dibuixos la lĂ­nia recorreguda pas a pas de la frontera real que signifiquen els Pirineus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li