‘Fronteres. Línies de tall’, a l’Escorxador

0
664

La mostra, comissariada per Fina Duran i Jordi Tolosa, està formada per l’obra multidisciplinària de set artistes que analitzen les reaccions i relacions que es generen al voltant d’aquestes línies de tall


Les obres de set artistes a partir de diversos formats com el vídeo, la instal·lació, l’escultura o la fotografia, donen forma a l’exposició Fronteres. Línia de tall que es pot visitar a la sala l’Escorxador fins al 27 de març de 2022. Una mostra que parla del no-sentit de les línies divisòries, del dolor dels murs que ens separen, de la relativitat dels nostres cossos, que ben sovint utilitzem com a frontera davant l’altre, dels paisatges de les nostres limitacions i també de les fronteres que el nostre entorn ens imposa.

Durant la presentació de l’exposició, el regidor de cultura i turisme Alfons Martínez va qualificar positivament la mostra «en una ciutat de frontera com Figueres, no només ajuda a entendre les fronteres físiques, sinó a reflexionar sobre tot tipus de frontera».

PARTICIPANTS. Els comissaris de la mostra , Fina Duran i Jordi Tolosa, han seleccionat les obres de diferents artistes que reflecteixen els impactes de les fronteres tant internes com externes.

Mireia Sallarés i Núria Güell presenten dues obres que reflexionen sobre el sense sentit de les fronteres creades per l’home. A Mi visado de modelo,Sallarés presenta una crítica al sistema legal explicant la historia verídica d’una mentida. A Apàtrida, Güell mostra la inviabilitat de no formar part de les estructures imposades. Félix Blume, a Iron Memory, ens mostra el dolor que generen les línies que ens separen. L’obra de Joan Fontcuberta, Semiopolis, ens mostra paisatges on les fronteres de la llum i la foscor semblen paisatges realitzats amb el mètode Braille. La carne fluye de Marina Núñez dilueix les fronteres del nostre propi cos, mentre que l’obra d’Alba Sotorra incideix en la frontera entre les cultures. Per acabar, Marco Noris, amb Territoris impossibles ens mostra en dibuixos la línia recorreguda pas a pas de la frontera real que signifiquen els Pirineus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li