Front comú de 13 entitats per dir ‘no’ als parcs de renovables

0
844

Les associacions de tota la comarca demanen que es fixin uns criteris ‘per a una ordenació racional i respectuosa’


 

Fins a 13 entitats de l’Alt Empordà s’han unit per rebutjar la instal·lació de nous parcs d’energies renovables a la comarca. Després que HORA NOVA avancés que en els darrers mesos diversos ajuntaments han rebut sol·licituds per muntar grans parcs de plaques fotovoltaiques o parcs eòlics, les associacions han emès un comunicat conjunt per denunciar la «insostenibilitat» d’aquest desplegament de projectes.

Com a exemples, detallen que ja s’està tramitant un parc eòlic a la Jonquera, una horta solar a l’Escala, i un projecte híbrid (d’energia solar i eòlica) a el Far d’Empordà; i que també s’han demanat els primers permisos per executar altres projectes a la Jonquera, Ordis, Fortià, Garriguella, Vilajuïga, Pedret i Marzà, Palau-saverdera, Garrigàs, Siurana, Santa Llogaia d’Àlguema i Llers.

Les entitats consideren que aquesta allau de projectes és «una amenaça per a la conservació del territori». I per això demanen que es redefineixin els objectius generals de la implantació d’energies renovables a l’Alt Empordà, i que es fixin uns criteris «per a una ordenació racional i respectuosa amb el territori, mitjançant una planificació global que optimitzi l’aprofitament de tots els recursos; l’ús de les tecnologies més adequades d’acord a criteris tècnics, econòmics, de conservació de l’entorn i de respecte a la qualitat de vida, i la consolidació d’un just repartiment per al territori de la riquesa generada».

Signen el manifest la Iaeden, Salvem l’Empordà, la Plataforma Cívica Antimolins de Portbou i Colera, l’Associació Cantallops Acció Cultural, el Centre Excursionista Jonquerenc, l’Associació Cultural i Esportiva Jonquerenca, el Grup d’Art i Treball de la Jonquera, els Amics de la Tortuga de l’Albera, el Fòrum l’Escala-Empúries, l’Associació Cultural la Fraternal Espollenca, Salvem Garriguella, el Centre Excursionista Empordanès i la Plataforma Albera Lliure de Molins. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li