Friolisa: construint el seu futur

0
2740

La companyia amb seu a Vilafant ultima la seva integració amb Cadaico per esdevenir el distintiu principal del Grup Pomona a l’estat


 

L’empresa Friolisa, amb seu a Vilafant, està treballant en la seva integració amb Cadaico, una fusió que derivarà en Friolisa Pomona Iberia, que esdevindrà el distintiu principal del grup Pomona a l’Estat espanyol.

Aquesta integració té com a objectiu convertir la companyia de distribució i comercialització en la referència del segment d’horeca (hostaleria, restauració i càtering) a Catalunya. En aquest sentit, la fusió ha de donar com a resultat un producte i un servei diferencial; el coneixement del client i la innovació en la comercialització i la distribució a través d’un equip especialitzat i focalitzat en el servei al client; la realització d’un producte diferencial i, també, el posicionament de les marques pròpies tant pel segment de frescos com pel dels congelats.

Segons explica el director general de Friolisa/Cadaico, Joaquim Roca, en aquests moments la companyia està treballant en la fusió de les dues empreses, i serà durant el darrer trimestre del 2019 quan es preveu la total integració de les companyies. El passat setembre es va iniciar la primera fase de les obres d’ampliació de les noves instal·lacions fruit de la integració de les dues empreses, uns treballs que «suposen una inversió de 5 milions d’euros i que serveixen per reconfigurar el sector del congelat dins de l’empresa». Aquesta primera fase de les activitats d’ampliació s’acabarà al maig; a partir d’aquí, la companyia iniciarà la segona fase dels treballs: «recompondre el nou magatzem».

El resultat d’aquesta integració ha de servir per unificar l’estoc de les dues empreses a la nova central ampliada de Vilafant i potenciar les dues sales de manipulació de productes frescos que tenen a Mercabarna: la carn fresca de Cadaico i el peix fresc de Friolisa, mantenint aquestes plataformes per fer el cross docking per les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida.

ÀNGEL REYNAL

ELS INICIS. L’aflorament de Friolisa Pomona Iberica, un futur gegant en el sector de la restauració i la distribució alimentària, es va començar a gestar durant la segona meitat d’enguany, quan Friolisa es va integrar amb Cadaico dins el Groupe Pomona, el líder nacional a França de la distribució de productes alimentaris entre professionals de la restauració i dels comerços de proximitat especialitzats.

FRIOLISA. L’empresa alt-empordanesa és una de les empreses amb major pes en el sector de la distribució alimentària a Catalunya. Actualment, té una quota de mercat majoritària i és la companyia líder a Catalunya amb un total de 8.445 clients repartits entre la restauració, l’hostaleria, els serveis, els majoristes, els distribuïdors i el petit comerç. L’empresa alt-empordanesa compta amb un equip professional de 250 persones.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li